‘Sehangat Asmara’ Sebuah Lagi Drama Adaptasi Dari Novel

Sebuah lagi drama adaptasi novel karya Aisya Sofea iaitu Sehangat Asmara akan bersiaran pada 21 Januari 2013 jam 10.00 malam ekslusif hanya di Mustika HD 134 bagi menggantikan drama Adam & Hawa yang mendapat sambutan yang begitu hangat sebelum ini.

Drama bersiri sebanyak 33 episod ini dibintangi pelakon utama yang hebat iaitu  Adi Putra, Rita Rudaini, Shahrizal Jaszle, Afzan Rahman, Izreen Azminda, Nur Fureen.

Sinopsis 

Cinta pandang pertama Kamalia Nalwa dan Zainal Arief memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga.

Kebahagiaan mereka tiba-tiba terhenti. Zainal terpaksa pulang ke tanah air dengan janji bahawa dia akan kembali lagi. Selama sembilan tahun lamanya, Zainal tidak pernah pulang sedangkan Kamilia terus menanti dengan air mata dan sengsara.

Tanpa diduga, Zainal muncul kembali. Datangnya untuk menuntut Misya, anak comel yang selama ini ‘disembunyikan’ oleh Kamilia. Dendam kesumat Kamilia terhadap Zainal tidak pernah padam. Anehnya, ‘dendam rindunya’ terhadap lelaki itu lebih kuat dan mengusik perasaannya.

Benarkah dia membenci lelaki itu? Hipokritkah Zainal ketika mengatakan bahawa hanya Kamilia yang bertakhta di hatinya?

Photo :  Lensa Ayid

[nggallery id=137]

Check Also

HONOR Malaysia Bakal Lancar Empat Produk Baharu Pada 22 April

HONOR Malaysia akan memperkenalkan empat peranti baharu di acara MAGICal Ria Raya pada 22 April …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *