“The Gangster – Antapal ” Sarat Dengan Aksi Samseng Thailand

Tarikh Di Pawagam : 11 Oktober 2012

Director: Kongkiat Khomsiri

Pelakon : Krisada Sukosol Clapp, Somchai Kemklad, Sakarin Suthamsamai, Krisada Supapprom, Pakchanok Wo-Onsri, Wasu Saengsingkaew, Boonsong Nakphu, Nantarat Chaowarat

Sinopsis

Diilhamkan oleh Era Gangster Thailand terkenal pada tahun 1956 datang kisah dua samseng, Dang dan JOD.

“Antapal” ertinya samseng di Thailand. Tetapi pada tahun 1950-an, lelaki muda yang berjuang dalam tidak berkesudahan, geng perang yang berlumuran darah adalah selebriti dan wira. Orang melihat pada mereka dan mereka kesombongan sekitar Bangkok lama seolah-olah mereka mempunyai dunia di telapak tangan mereka. Tetapi diktator tentera datang kepada kuasa dan perintah tindakan keras secara besar-besaran pada triad dan samseng, dan hoodlums muda jatuh dari rahmat. Mereka adalah sama ada ditembak mati atau dibuang dalam penjara. Dua samseng muda terhangat Daeng dan JOD, dan mereka berazam untuk terus hidup masa sukar.

Dari usia roll rock n ‘datang dekad dihisap, dan JOD (Krisada Sukosol Clapp) dan buddy Dang beliau (Somchai Kemklad) mahu membuat kemunculan semula. Daeng dan kerja JOD mafia berkuasa, menjalankan raket perlindungan dan mengawal bar. Pada masa yang sama dua lelaki muda, Thong (Sakarin Suthamsamai) dan Piak (Krisada Suparpprom), memulakan kehidupan mereka di jalan raya kasar samseng dan melihat di JOD dan Daeng sebagai berhala mereka.

Tetapi tidak lama lagi JOD mula melihat melalui kitaran ganas hidupnya. Keganasan bukanlah suatu jaminan berkenaan, dan pihak polis tidak lama lagi mula untuk menjadikan kehidupan mereka lebih keras lagi. Thong dan Piak mempunyai persepsi yang berbeza dalam gaya hidup berbahaya dari JOD dunia letih dan Daeng. Sebagai perubahan Bangkok dan sebagai perubahan dunia, mereka perlu untuk menyelesaikan konflik dan memutuskan sama ada mereka mahu terus berjalan di atas jalan samseng.

Check Also

BAZAR RAMADAN HABIB Bermula 22 Sehingga 24 Mac 2024

Sebagai persediaan hari lebaran yang bakal menjelma tidak lama lagi, HABIB berkongsi keterujaan untuk menyambut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *