Tiket Tambahan BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 Malaysia Mula Dijual Hari Ini

Dalam usaha untuk mencegah menjual semula tiket di pasaran gelap untuk BIGBANG amat popular Alive Galaxy Tour 2012 Malaysia, penganjur konsert Running Into The Sun hari ini mengumumkan bahawa mereka akan menambah lebih banyak tiket untuk dijual melalui tiket Ticketcharge agen dan Red Tix esok. Kategori tiket boleh didapati  adalah seperti berikut: Kategori 2 (RM 588, Premiere Freestanding Rockpit), 3 (RM 488, Freestanding Rockpit), 4 (RM 388, Tempat Duduk Tetap), 6 (RM 198, Freeseating) dan 7 (RM 188, Freestanding ).

Apabila tiket dilancarkan untuk dijual pada 28 Jul 2012, sejumlah 12,000 tiket habis dijual pada hujung minggu serta lebih 3,000 orang kesesakan pada majlis pelancaran tiket. Konsert yang amat popular ditetapkan untuk menjadi konsert tahun, dengan besar-besaran pengeluaran nilai RM 4 juta, prestasi satu-satunya malam di Stadium Merdeka pada 27 Oct 2012.BIGBANG, yang terdiri daripada lima K-pop wira G-Dragon, Taeyang, TOP, Seungri dan Daesung, menjejakkan kaki di Tour Galaxy BIGBANG Alive 2012 Malaysia dalam konsert pertama mereka di Malaysia.

BIGBANG dikenali untuk muzik mereka yang unik bandar berasal dan gaya fesyen, sering dikreditkan ke telah membentuk hip-hop, R & B dan dunia muzik elektronik di seluruh Asia dan kini amat mempengaruhi dunia. BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 melibatkan pengaruh yang kuat di peringkat antarabangsa terkenal kreatif pengarah Laurieann Gibson, yang telah bekerja dengan senarai cemerlang artis termasuk Lady Gaga, Beyonce, Janet Jackson dan Katy Perry. BIGBANG Galaxy Alive Tour 2012 juga akan termasuk pengeluaran utama  pasukan, termasuk pentas dan lampu pereka Leroy Bennett (Madonna, Paul McCartney, Eagles) dan jurutera bunyi Ken Van Druten (Eminem, Jay-Z, Linkin Park).

BIGBANG Alive Galaxy Tour 2012 Malaysia ditaja oleh Samsung Galaxy dan disampaikan oleh Hiburan Yg dan Hiburan Negara Live, dan yang dianjurkan oleh Running Into The Sun.

Check Also

PERSATUAN HOTEL BAJET & BISNES MALAYSIA JALIN KERJASAMA DENGAN VENDFUN SDN. BHD

Persatuan Hotel Bajet & Bisnes Malaysia (MyBHA) telah memeterai perjanjian persefahaman (MoU) dengan Vendfun Sdn. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *