Saturday , February 24 2024

TIPS: Lokasi Bulan Madu Dan Romantik Di Korea

Mungkin ramai sudah tahu, Pulau Jeju dan Pulau Nami merupakan destinasi menarik untuk di kunjugi di Korea. Apatah lagi untuk mereka yang ini berbulan madu di Negara Sonata.

Malah banyak drama Korea yang telah menampilkan Pulau Jeju dan Pulau Nami sebagai lokasi penggambaran. Selain dua pulau ini, ada dua lagi lokasi menarik yang boleh dikategorikan sebagai tempat yang romantik.

Hyunmin di pintu masuk hutan buluh.
Hyunmin di pintu masuk hutan buluh.

Pertama adalah Jeonju iaitu perjalanan yang memakan masa lebih 2 jam dengan menaiki bas dari Seoul. Menariknya disini adalah ada perkampungan bawah tanah yang mana didinding rumah banyak dihiasi mural yang kreatif.Malah, disini juga banyak perkampungan tradisional orang Korea yang masih belum banyak dilawati oleh pelancong.

Memandangkan Oppa baru saja pulang dari Damyang, Jeollanamdo, Oppa juga diberitahu lokasi ini juga menarik dan popular untuk honeymoon. Malah, banyak pasangan di Korea datang ke sini untuk menikmati permandangan hutan buluh.

Hyunmin bergambar kenangan di jelapang padi Korea.
Hyunmin bergambar kenangan di jelapang padi Korea.

Tempoh durasi ke lokasi ini hanyalah 3 jam menaiki bas dari Seoul dan amat murah. Sejujurnya, Jeollanamdo juga seperti Jitra Kedah.

Untuk ketahui lebih lanjut tentang lokasi ini, hantarkan emel ke hi@selebritionline.com.

Check Also

Perlu Sokongan Laman Sosial Untuk Contohi Formula iKON

Salam/Anyeong… Sejujurnya, Oppa sangat terharu dengan sokongan anda semua sejak Oppa mula menulis kisah Oppa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *