Saturday , May 15 2021

Ujang Exist Lancar Signaturedrum Stick Jenama Promark

Sebuah sejarah tercipta dalam industri muzik tempatan apabila salah seorang pemain drum terbaik di Malaysia kini mempunyai signaturedrum stick sendiri.. Tambahan lagi ia merupakan stick drum Promark yang merupakan jenama terkenal di dunia.

Ujang Exist, merupakan satu satunya pemain drum berasal dari Malaysia yang mempunyai signature stick Promark, ini merupakan sesuatu yang patut dibanggakan untuk pemuzik tempatan kita.Menurut Tung Kean Jin yang merupakan pengurus besar JS Music Distribution, proses kemunikasi dan pengurusan telah dilakukan selama setahun hinggalah stick ini siap sepenuhnya dan berseia diedarkan di Malaysia .Durasi ini diambil kerana mengambil kira pencarian rekabentuk, model, saiz serta pengesahan dari pihak Promark.

“Saya berasa sangat terharu sebab akhirnya mempunyai signatureseries saya. Ini merupakan satu pengiktirafan dari Promark untuk pemuzik tempatan, kita yang mendapatperhatian dan pengiktirafan dari jenama-jenama yang dipercayai baik di Malaysia mahupun di luar negara”. ujar Ujang yang merupakan pemain drum untuk kumpulan Exist.

Pemain drum profesional yang sudah 28 tahun dalam industri ini juga turut merakamkan jutaan terima kasih kepada pihak JS Music yang telah bertungkus lumus melancarkan perjalanan stick drum ini hingga sampai ke tangannya.

Buat para peminat Ujang Exist dan instrument drum, stick drum yang mempunyai ciri khas dari jenis hickory ini dijual dengan harga RM79.00. Kayu stick yang dipanggang untuk mendapatkan ketumpatan yang padat ini dijual dalam bilangan 144 pasang sahaja untuk fasa pertama, jadi jangan terlepas, jadilah orang yang pertama memiliki drum stick ini!

“Stick drum ini dibuat di kilang di Houston, Amerika Syarikat. Jenis 5A dan untuk masa hadapan kami merancang untuk mengedarkan pula jenis 7A”, ujar Jin.

Untuk yang tidak tahu, stick drum Promark juga dipakai oleh pemain drum terkenal seperti Mike Portnoy dari kumpulan Dream Theater , Simon Philips (Toto) dan Ian Paice (Deep Purple).

Stick ini sudah boleh mula anda dapatkan di JS Music, 133 Jalan Imbi Kuala Lumpur atau telefon di talian 03-21444555 atau melawat Facebook dan Instagram rasmi JS Music untuk sebarang info lanjut.

Anda semua boleh follow instagram JS Music & Ujang exist untuk lihat perkembangan terkini tentang drum stick ini.

Instagram JS Music & Ujang Exist ;
https://www.instagram.com/jsmusicmy/ ,
https://www.instagram.com/ujangexist/

Check Also

Album ‘BELAGU’ Dayang Nurfaizah Kini Telah Berada Di Pelantar DIgital

Selepas 15 tahun melancarkan album kontemporari klasik ‘Kasih’ pada tahun 2005, Dayang Nurfaizah hari ini …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!