USANITA SDN BHD DAN PERKEP MALAYSIA BERGABUNG UNTUKMENINGKATKAN MARTABAT WANITA MALAYSIA

Usanita Sdn Bhd berbesar hati menerima jemputan kolaborasibersama Persatuan Keluarga Polis Malaysia (PERKEP). Matlamat dan misi yang dijalankan oleh keduaorganisasi ini hampir serupa iaitu dengan mengangkat kehebatan wanita secara umum. WalaupunUsanita sering dikaitkan dengan program yang berbentuk keusahawanan, Usanita kali ini mahumelebarkan sayap dengan lebih lagi dengan perkongsian tentang kesihatan mental dan menjagakebajikan para wanita.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih pada Puan Sri Zainah binti Othman selaku Pengerusi PERKEPMalaysia kerana percaya pada Usanita Sdn Bhd untuk bersama-sama menjalin usahasama dibawahpayung PERKEP dalam mengejar misi dan visi yang sama iaitu membantu wanita membina keyakinandan saling memberi sokongan antara satu sama lain bagi mencapai kesejahteraan hidup kata Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datuk Adzliana Prof Dato Sri Dr Hasan ketika di Majlis HiTea PERKEP Malaysia X Usanita yang berlangsung di Four Season, Kuala Lumpur.Majlis ini juga turut dihadiri seramai 200 ahli PERKEP Malaysia dan Usanita Sdn Bhd menampilkanjuga rakan strategik mereka iaitu Datuk Rosyam Nor, Awal Ashaari & Zoey Rahman sebagaipengacara majlis dan badan-badan korporat yang terlibat rapat dengan Usanita Sdn Bhd.

Turut serta pada program ini ialah usahawan Perintis Usanita yang membuka booth jualan produk mereka.Bercakap mengenai kolaborasi ini Datuk Adzliana berkata “Saya percaya gabungan ini akan menjadiinspirasi pada ramai kaum wanita di Malaysia bukan sahaja dikalangan ahli PERKEP bahkan jugaoleh lain-lain gabungan dan individu-individu secara keseluruhannya.

Saya melihat Puan Sri Zainahsebagai Iron Lady kerana tanggungjawab yang digalas oleh beliau amat besar.”Menurut pengerusi PERKEP Malaysia Puan Sri Zainah Bt Othman dia melihat pelbagai liku danrintangan yang sering dihadapi oleh para wanita terutama oleh isteri pegawai dan anggota Polisdan beliau terpanggil untuk membantu mereka untuk bangkit dan menjadi wanita yang hebat.Kerana pada pandangan beliau wanita merupakan insan yang kuat dan bersemangat kental, merekaini hanya perlukan sedikit suntikan kesedaran untuk mereka terus maju.

Wanita para isteri anggota dan pegawai PDRM ini adalah tulang belakang kepada keluarga yangakan mendidik anak-anak dan membentuk keluarga, selaras dengan slogan PERKEP iaitu KeluargaBahagia Pasukan Sejahtera.“Saya percaya dengan adanya kepakaran dan pengalaman daripada Datuk Adzliana sebagaipemain industri pasti akan memeriahkan lagi pelbagai aktiviti yang akan dirangka bersama Usanitaselepas ini.

Aktiviti selepas ini akan lebih dekat dengan semua wanita yang ingin menceburi bidangkeusahawanan dan menjana ekonomi keluarga.” kata Pengerusi PERKEP, Puan Sri Zainah. Kolaborasiini akan menjadi satu penanda aras yang baru buat Usanita Sdn Bhd untuk sentiasa berikan yangterbaik dalam semua program yang dijalankan dan memastikan objektif yang dirancang akandicapai dengan jayanya.

Check Also

International Fashion Runway 2024: Satu Sambutan Spektakuler Fesyen Global dan Warisan Budaya

International Fashion Runway (IFR) 2024, yang dianjurkan oleh International Celebrity Pageant Group Sdn. Bhd. dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *