Yuna Dipilih Sebagai Duta Media Sosial Malaysia Airlines

Malaysia Airlines telah bersedia untuk memulakan satu perjalanan yang hebat melalui media sosial kerana syarikat penerbangan itu berhasrat untuk menjadi antara yang terbaik serta memperluaskan kehadirannya di global media sosial dan  memperluaskan lagi jangkauan pemasaran.Dengan itu,pihak Malaysia Airlines telah mengumumkan  penyanyi / penulis lagu dan pengembara Yuna sebagai duta media sosial Malaysia Airlines.

Peranan Yuna sebagai Duta Besar Media Sosial akan melihat beliau mempunyai kehadiran di saluran media sosial syarikat penerbangan itu, yang terbesar yang baru segar YouTube Channel Jenama itu. Serta memaparkan dalam beberapa video di laman YouTube, status Yuna sebagai pengembara kerap juga akan melihat perkongsian beliau perjalanan beliau di seluruh dunia kerana dia membuat tanda beliau dalam arena antarabangsa, yang boleh dilihat dari Amazing Journeys Tab di MAS Saluran Jenama YouTube. Sementara itu, MAS Facebook & Twitter halaman juga akan melihat Yuna Mengurniakan halaman dengan kandungan khas itu eksklusif untuk syarikat penerbangan itu.

Selain pengumuman Yuna sebagai duta syarikat dan pembentangan sendiri sangat beliau Enrich kad melambangkan statusnya sebagai salah satu risalah MAS kerap, syarikat penerbangan itu juga menyampaikan pemenang “Round The World Challenge” baru-baru ini pertandingan Facebook yang ditawarkan Enrich sebagai hadiah dan telah hangat dipertandingkan sepanjang berjalan pada bulan Mac.

Round The World Challenge mengambil peserta atau “risalah” dalam lawatan maya rangkaian oneworld dalam usaha mereka untuk mengambil yang paling Enrich selama seminggu keseluruhan. Selain terbang ke destinasi di seluruh dunia, risalah telah diberi peluang untuk mengumpul mata dengan mengambil bahagian dalam Soal Jawab pusingan, melihat katalog Fitnah manakala penerbangan maya mengambil kira ke destinasi, menghantar poskad kepada rakan-rakan, lengkapkan dalam kajian penerbangan, gunakan butang perkhidmatan dan menonton video Malaysia Airlines, simulasi setiap fasa proses perjalanan dari satu destinasi ke depan. Setiap minggu, risalah itu dengan batu yang paling maya diisytiharkan pemenang dan akan mempunyai keistimewaan untuk mendapatkan batu ditukar menjadi sebenar Enrich batu.

Pertandingan ini menyaksikan hasil yang menakjubkan yang membawa kepada lebih 7.5 juta Enrich yang diberikan, dengan 4360000 km dianugerahkan kepada pemenang Hadiah Utama Encik Chong Sim Yan. Setelah memenangi jumlah yang Enrich, ia adalah lebih daripada cukup untuk Encik Chong untuk menebus perjalanan di seluruh dunia meneroka rangkaian yang diperluaskan oneworld yang ditawarkan oleh MAS dan rakan kongsi oneworld rakan-rakan dalam semua enam benua.

Kehadiran MAS dalam arena media sosial telah berkembang pesat sejak langkah-langkah bayi pertama telah diambil pada tahun 2012 terutama dengan pelancaran perdana baru A380. Pada tahun ini, induksi ke dalam perikatan oneworld bermula membombardir media sosial syarikat penerbangan itu dengan siaran khas secara langsung majlis pelancaran melalui Google+.

Pada tahun 2010, Malaysia Airlines telah diiktiraf untuk penglibatan aktif di Media Sosial dengan memenangi “Best Use of Social Media to Drive Revenue” anugerah di majlis sulung Simpliflying-Syarikat Penerbangan Kecemerlangan Perniagaan Sosial Anugerah Airlines Media.

Untuk maklumat lanjut mengenai kejadian terbaru dan promosi, berhubung dengan Malaysia Airlines melalui saluran-saluran ini: Google+ (Malaysia Airlines), YouTube (MAStravel), laman Facebook Malaysia Airlines dan Twitter (@ MAS).

Check Also

PERSATUAN HOTEL BAJET & BISNES MALAYSIA JALIN KERJASAMA DENGAN VENDFUN SDN. BHD

Persatuan Hotel Bajet & Bisnes Malaysia (MyBHA) telah memeterai perjanjian persefahaman (MoU) dengan Vendfun Sdn. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *