13 Buah Saluran Bariskan Lebih Seratus Program Di Astro

Mujibur Mari

Meneruskan kesinambungan program-program istimewa yang ditayangkan sepanjang bulan Ramadan Al Mubarak, pihak Astro dengan berbesar hati membawakan lebih daripada seratus buah program istimewa termasuk 55 buah program baru yang bakal memeriahkan musim perayaan ini di rangkaian 13 buah saluran Astro yang terpilih iaitu Astro Ria (104), Astro Prima (105), Astro Oasis (106), Astro Citra (131), Astro Warna (132), Mustika HD (134), Maya HD (135), Astro Ceria (611), Astro TVIQ (552), Astro Awani (501), Astro Arena (801), Bintang (141) dan Pelangi (142).

ASTRO RIA (SALURAN 104)

[Hiburan] Raya Line Clear (Siaran Langsung)

Ahad, 27 Julai, 9.15 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit x 1 episod

Jemputan Artis: Nabila Huda & anak, Izzue Islam & isteri, Eira Syazira & Azad Jasmin, Hazama

Sebuah program secara langsung Transmedia pada malam Raya untuk menangkap kekacauan dan detik-detik gembira orang dan selebriti sebagai persediaan untuk Hari Raya.

 

[Filem] Hantu Bonceng

Ahad, 27 Julai, 11.15 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Mengisahkan Amran (Johan) seorang budak Delivery yang sering terlibat dengan perlumbaan motor Drag secara haram. Cerita bermula apabila Amran memenangi satu perlumbaan drag haram dan di beri habuan seorang bohsia (Maya). Bohsia itu telah membonceng motor Amran untuk di bawa ke port. Malang tidak berbau apabila motor Amran telah dilanggar lori semasa keluar simpang.

 

[Hiburan] Romantika Raya

Mulai 28 Julai, Isnin – Sabtu, 12.30 t/hari

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 30 minit x 6 episod

Barisan Selebriti: Rozita Che Wan & suami, Aril & isteri, Ruminah Sidik & suami, Faizal Ismail (FBI) & isteri, Sazzy Falak & suami, Marcell & isteri

Ikuti kisah pasangan selebriti terkenal dalam persiapan mereka menyambut Syawal.

 

[Hiburan] Hari Hari Hari Raya

Mulai 28 Julai, Setiap Hari, 12 t/hari

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 30 minit x 10 episod

Hos: AC Mizal & Nana Mahazan

Barisan Artis: Amir Raja Lawak, Rahim R2, Nadia Mustapha, Sharifah Shahora, Michael Ang, Arja Lee, Atu Raja Lawak, Shamsul Ghau Ghau, Pizal Jaafar, Nas T, Yasin SYJ, Syuk SYJ, Altimet, Fard Bocey, Ezlynn, Ieda Moin, Izzue Islam, Hanis Zalikha, Shasha Al Khred, Acey Bocey, Azwan Ali, Mat Redho, Arin Raja Lawak, Zahid Era, Azhar AF, Hael AF, Cat Farish, Zizan Nin, Nabil Mahir Live, Shalma Hlive, Kenchana Devi, Ifa Raziah, Emelda, Thanuja, Dafi, E-One Fourteen, Wan Wala, Bell Ngasri, Ameer Fourteen, Aziz Fourteen

Sebuah program Raya unik yang memaparkan barisan artis dengan tujuan untuk melayan dan melibatkan penonton yang ‘sporting’ dengan barisan bintang kegemaran mereka untuk mengambil bahagian dalam siri permainan menyeronokkan.

 

 

 

 

[Hiburan] Aaron Zizan Raya Seram Sejuk

Isnin, 28 Julai, 1 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

Pengacara: Aaron & Zizan

Aaron & Zizan Raya Seram Sejuk adalah sebuah rancangan 60 minit yang menampilkan selebriti popular Aaron Aziz dan Zizan membuat pelbagai kejutan kepada peminat mereka dalam keadaan yang tidak di jangka. Selebriti yang terlibat adalah Ning Baizura, Aziz M. Osman, Fauziah Nawi.

 

[Hiburan] MeleTOP Raya

Isnin, 28 Julai, 4 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 90 minit x 1 episod                  

Pengacara: Neelofa & Nabil

MeleTOP Raya adalah sebuah program istimewa sempena Aidilfitri, di hoskan oleh Nabil dan Neelofa. Selebriti tanah air seperti Aaron Aziz & isteri, Siti Saleha, Angah Raja Lawak, Hazama, Alyah dan ramai lagi berkongsi kisah kejayaan mereka. Konsert mini ini diadakan dalam keadaan yang penuh santai dan dihiburkan dengan persembahan dari artis jemputan.

 

[Telefilem] Tolong Aku Nak Puasa!

Isnin, 28 Julai, 10 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon : Farid Kamil, Faralyna Idris

‘Tolong, Aku Nak Puasa’ berkisarkan tentang AMIR seorang mat rempit yang sering berjanji ingin berubah tetapi tidak pernah berubah sehinggalah ayahnya meninggal dunia. Semua janjinya tidak membuahkan hasil yang positif. Amir masih dengan sikapnya yang tidak bersungguh dalam perkerjaan bahkan sering bertukar kerja.

 

[Filem] Highland Tower

Isnin, 28 Julai, 11 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Mikail Andre, Shima Anuar & Adibah Yunus

Mengisahkan pengembaraan Shima yang merupakan pengacara untuk satu program televisyen. Shima mahu menghasilkan sebuah dokumentari mengenai paranormal dan memilih lokasi popular tragedi Highland Towers di Taman Hillview, Hulu Kelang yang pernah runtuh pada 11 Disember 1993. Penggambaran telah dilakukan pada waktu malam. Shima asyik mengambil gambar di sekitar kawasan itu untuk bahan kajiannya dan tanpa disedari lensa kameranya telah merakam objek misteri dan disitu bermula pelbagai kejadian aneh.

 

[Filem] Jidin Sengal

Isnin, 28 Julai, 2 petang

Durasi: 120 minit

Sebuah kisah komedi tentang Jidin dan Bob Dobot, dua sahabat yang bercita-cita menjadi pelakon terkenal satu hari nanti. Jidin yang sengal tapi sangat meminati bidang lakonan telah secara tersengaja membakar reban bersama ayam-ayam kesayangan ibunya gara-gara memberontak nak datang KL mencuba nasib.

 

[Filem] Adnan Sempit

Isnin, 28 Julai, 5.30 petang

Durasi: 120 minit

Mengisahkan Adnan, seorang mat rempit yang berusia lingkungan 27 tahun. Adnan atau lebih dikenali sebagai Nan Sempit di kalangan rakan-rakannya adalah seorang anak yatim piatu yang dibela serta dijaga oleh makciknya sejak kecil selepas kematian ayahnya. Namun dia berhijrah ke Kuala Lumpur kerana tidak mendapat kasih sayang dan layanan yang baik dari keluarga makciknya.

[Filem] Wawa Semput

Isnin, 28 Julai, 9 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Konflik cinta BOBBY dan WAWA daripada filem Adnan Sempit tidak berakhir begitu sahaja. Kini, ianya disambung kembali dalam filem penuh komedi dan aksi memaparkan Bobby dan Wawa yang terpaksa menghadapi ujian terbesar dalam hubungan mereka apabila Bobby menuduh Wawa tidak setia.

 

[Filem] Ular

Isnin, 28 Julai, 1 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Ular mengisahkan Myra (Lisa Surihani) seorang wartawan jenayah yang digantung kerja telah diarahkan untuk membuat liputan di sebuah pusat peranginan di sebuah pulau. Myra yang ditemani jurukameranya, Remy (Yusry) tidak pernah menyangka tugasannya kali ini bukanlah satu tugasan biasa apabila percutian hebat yang dimenangi oleh 10 orang pemenang cabutan bertuah bertukar menjadi sebuah mimpi ngeri yang tidak terduga.

 

[Hiburan] Suka Lattew Raya

Selasa, 29 Julai, 4 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

Hos: Shahrol Shiro & Alif Satar

Meriahkan Syawal anda dengan keletah dua hos ternama, Shahrol Shiro dan Alif Satar didalam pelbagai segmen-segmen menarik di Suka Lattew Raya.

 

[Hiburan] Berdendang Raya y’all

Selasa, 29 Julai, 1 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

Pengacara: AC Mizal

Mengenang kembali memori lalu bersama-sama artis. Program ini juga menampilkan persembahan daripada peserta-peserta AF. Mereka juga akan melakonkan semula lagu-lagu Feminine dan juga memperkenalkan barisan baru ForUToC.

 

[Telefilem] Ustaz Ku Takut Kau Datang

Selasa, 29 Julai, 10 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Pelakon: Ajak Shiro, Yus Jambu

Shuib dan Harun merupakan dua orang sahabat baik yang nakal sifat mereka, tetapi sedang mencuba berhijrah menjadi orang yang baik. Shuib seorang Mat Despatch sementara Harun seorang bekas penyeluk saku yang sudah insaf.

 

[Filem] Baik Giler

Selasa, 29 Julai, 2 petang

Durasi: 120 minit

Baik Giler mengisahkan Afik yang mengalami tekanan perasaan selepas adik angkatnya, Amy meninggal dunia dalam kemalangan.

 

 

 

 

 

 

 

[Filem] Adnan Sempit 2

Selasa, 29 Julai, 5.30 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Setelah berjaya menempuh pelbagai dugaan dalam filem sebelumnya, hubungan antara Adnan (Shaheizy Sam) dan Nadia (Intan Ladyana) semakin intim sehinggakan mereka bercadang untuk berkahwin. Namun, hubungan intim mereka kurang disenangi oleh bapa Nadia, Datuk Ithnin (Datuk Ahmad Tarmimi Siregar) yang merasakan Adnan sepatutnya berperwatakan seperti ahli korporat.

 

[Filem] KL Gangster 2

Selasa, 29 Julai, 9 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 150 minit

Filem KL Gangster 2 ini mengisahkan bagaimana dua orang adik-beradik iaitu Malek (Aaron Aziz) dan Jai (Adi Putra) secara tidak langsung terjebak dalam dunia gangster setelah kematian ayah mereka 10 tahun lalu.

 

[Filem] Hantu Kak Limah Balik Rumah

Selasa, 29 Julai, 11 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Husin yang telah 2 tahun bekerja di Singapura mengambil keputusan balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang. Apabila sampai ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya, Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam. Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur. Husin bergegas ke warung Pak Jabit, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu.

 

[Hiburan] Pureen Chak Chak Syawal

Rabu, 30 Julai, 1 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

Pengacara: Jihan Musa

Jemputan Artis: Scha AlYahya, Didie Alias & Rozita Che Wan

Chak Chak Syawal mendedahkan percubaan dan rintangan kehamilan Scha Al Yahya, Didie Alia dan Rozita Che Wan  menjelang Hari Raya ini bersama pengacara Jihan Musa

 

[Hiburan] Suara Anak Jantan

Rabu, 30 Julai, 4 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

Artis: Hafiz, Hazama & Akim

Suara Anak Jantan merupakan sebuah rancangan musical dengan konsep unik, yang menampilkan Hazama, Hafiz dan Akim. Program ini akan memaparkan lifestyle mereka diselitkan dengan persembahan mereka. Setiap orang akan menyanyikan lagu orang lain. Artis terkenal juga akan dijemput untuk berduet bersama mereka.

 

[Telefilem] Jihan Buat Rumah Terbuka

Rabu, 30 Julai, 10 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Pelakon: Jihan Raja Lawak, Wan Wala

Jihan terpaksa membuat rumah terbuka untuk meyakinkan seorang pelabur supaya melabur dalam syarikat miliknya. Disebabkan rancangan Jihan, pelbagai kerenah dan perwatakan lucu telah berlaku.

 

 

 

 

[Filem] Aku Terima Nikahnya

Rabu, 30 Julai, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Filem Aku Terima Nikahnya mengisahkan perjalanan cinta tragis antara Johan dan Arlisa. Selepas diijabkabulkan, mereka menjalani kehidupan yang begitu bahagia kerana masing-masing dipertemukan atas dasar cinta yang mendalam. Namun ajal maut, jodoh dan takdir itu di tangan Tuhan apabila pasangan romantis ini dilanda dugaan terbesar dalam hidup mereka.

 

[Filem] Adnan Sempit 3

Rabu, 30 Julai, 5.30 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Adnan Sempit 3 mengisahkan mengenai Adnan dan Nadia serta Bobby dan Wawa yang sudah pun melangsungkan perkahwinan. Adnan juga sudah mula pandai berjinak-jinak dengan perniagaan bapa mentuanya. Apa yang menarik, Nadia dan Wawa didapati mengandung dan pelbagai konflik yang muncul dalam melayari alam rumah tangga mereka.

 

[Filem] Tokan

Rabu, 30 Julai, 9 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Tokan mengisahkan sindiket pengedaran dadah. Berita kematian Tuan Gan memeranjatkan semua Tokan di Malaysia termasuk Tuan Kamil yang dilakonkan Wan Hanafi Su. Tuan Kamil adalah Tokan terbesar di Melaka dan mempunyai dua anak perempuan iaitu Suri serta Wana. Ada tujuh lagi Tokan lain antaranya Mat Lobe di bawah Tuan Kamil.

 

[Filem]Ngangkung

Rabu, 30 Julai, 11 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Ngangkung merupakan perbuatan memuja untuk mendapatkan nombor ekor dengan membawa barang untuk dipuja oleh bomoh. Barang tersebut haruslah sesuatu yang susah untuk didapati seperti keris lama, syiling lama dan sebagainya. Filem ngangkung mengisahkan Azim, seorang pemandu lori yang hidup sederhana di sebuah perkampungan pinggir bandar bersama isteri, Suri dan anak perempuannya.

 

[Hiburan] Projek Raya Pak Nil & Lisa Surihani

Khamis, 31 Julai, 4 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

Pengacara: Pak Nil & Lisa

Sebuah program di mana dua selebriti terkenal tanah air, Dato Aznil Nawawi & Lisa Surihani menghias Rumah Anak Yatim sempena menyambut Syawal.

 

[Berita Hiburan] Hlive Raya

Khamis, 31 Julai, 1 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

H Live! Raya ialah episod khas sempena Syawal dimana selebriti Malaysia seperti Zizan Razak, Fazura, Dato Ac Mizal, Lisa Surihani, Scha And Awal and Zizan Razak dikumpulkan dibawah satu bumbung dan berkongsi kisah ekslusif mereka sempena Raya selain segmen “Kenal Ke?”; “15 Soalan”; “Tweet Nakal”

 

 

 

 

[Filem] Chikaro

Khamis, 31 Julai, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Chikaro mengisahkan seorang gadis kampung bernama Anggun yang mendapat peluang menjalankan latihan praktikal di sebuah syarikat media di Kuala Lumpur. Gelagatnya telah menarik minat Mukhriz, seorang bekas mat rempit yang turut bekerja disitu.

 

[Filem] Bencinta

Khamis, 31 Julai, 9 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Filem BenCinta ini mengisahkan tentang Fathia(Nora Danish), seorang gadis cantik yang mempunyai perwatakan yang menarik serta keperibadian yang baik. Fathia merupakan seorang Chef di sebuah kafe milik sahabatnya Jane ( Angeline Tan). Di kafe tersebut Fathia menemui Faizal (Farid Kamil), seorang ahli perniagaan yang kacak dan kaya. Mereka menjalinkan hubungan cinta dan akhirnya mendirikan rumahtangga.

 

[Filem] Nongkrong

Khamis, 31 Julai, 11 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Mengisahkan tiga orang pemuda, AMAN, BADA dan CUMI yang cuba mencari kekayaan dengan menggunakan jalan yang tidak sepatutnya iaitu meminta nombor ekor. Cumi yang terdesak ingin meminang kekasihnya, LIN manakala Bada dan Aman yang mahu mengubah nasib keluarga tekad menemui bomoh bagi melaksanakan hasrat mereka.

 

[Filem] Halim Munan

Jumaat, 1 Ogos, 11 malam

Durasi: 120 minit

Halim Munan mengisahkan remaja lelaki, Halim bin Munan. Dia sering di ejek dan dibuli rakan-rakannya iaitu Ajak, Pawi dan Kimi kerana sikap Halim yang agak lurus dan namanya yang dianggap pelik. Halim sendiri sebenarnya menganggap dirinya sebagai ‘halimunan’ dan dia suka berangan sehingga dewasa.

 

[Telefilem] Satu Syawal

Jumaat, 1 Ogos, 9 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon : Eira Syazira, Sharnaaz Ahmad

Komedi yang mengisahakan tentang Kazman dan Laila, pasangan yang telah berkahwin dan dikurniakan seorang anak, Ehsan. Tiap kali Ramadan, mereka masing masing berkelakuan pelik, semuanya hanya untuk memastikan mereka dapat beraya di kampung halaman masing masing. Akhirnya, mereka mengambil keputusan untuk menyelesaikan isu itu dengan melakukan one-two-som.

 

[Telefilem] Propa Raya

Jumaat, 1 Ogos, 10 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Shiera Iskandar, Atikah Suhaimi & Shima Anuar

Kisah ini menceritakan tentang tiga orang adik beradik perempuan, AZAH, AZIE, AZU. Walaupun mereka adik beradik, mereka sering berjauhan dan tidak rapat. Ibu bapa mereka, PAK RAZIF dan MAK SALMAH berpeluang untuk ke umrah pada bulan Ramadhan yang akan datang. Tontonlah pertemuan semula tiga adik beradik dalam persiapan untuk menyambut perayaan Aidilfitri di kampung mereka.

 

 

 

 

[Berita Hiburan] hlive Raya : Apa Kata Malaysia

Jumaat, 1 Ogos, 4 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit x 1 episod

Pengacara : Dato’ Aznil Haji Nawawi

HLive! Raya: Apa Kata Malaysia adalah episode istimewa, rancangan temubual yang bersiaran secara langsung sekali seminggu di Astro Ria , Maya HD dan Awani . Ia diinspirasikan daripada program “Larry King’s Hard Talk” tetapi dengan gaya persembahaan yang lebih mesra. Dikendalikan oleh Datuk Aznil Haji Nawawi, HLive! Raya: Apa Kata Malaysia menjanjikan temubual secara eksklusif bersama selebriti dengan tema Kosong-Kosong.

 

[Filem] Kahwin 5

Jumaat, 1 Ogos, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit           

Filem ini berkisarkan tentang seorang usahawan mangkuk plastik yang berjaya dan dikenali sebagai Dr K (Usop Wilcha) yang sudah memenuhi kuota 4 isteri dari 4 negeri yang berbeza iaitu Saadiah dari Selangor (Dian P. Ramlee), Sahara dari Kelantan (Adrea Abdullah), Monalisa dari Negeri Sembilan (Norish Karman) dan Mimi dari Sabah (Marsha Milan).

 

[Telefilem] Misiku Kusut Raya

Sabtu, 2 Ogos, 10 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon : Nurkhiriah & Hafizul

Seorang jururawat bernama Misah yang kusut sangat terkenal dengan bisnes sempritnya mengelak dari kekusutan di hospital menjelang hari raya dengan pulang bercuti lebih awal di kampung untuk meneruskan perniagaan biskut sempritnya, namun pelbagai insiden berlaku semasa dia di kampung di mana memaksa dia menjalankan tugas jururawat di kampungnya dan tersepit dengan dua jejaka iaitu Dr Joey dan Faris.

 

[Telefilem] Nangnok

Sabtu, 2 Ogos, 10 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Nabil, Dira Abu Zahar, Izreen Asmida, Dafi Ismail

Sebuah filem seram yang akan membuat penonton terkejut apabila mereka mengetahui identiti hantu yang sebenar. Nangnok dan suaminya berpindah ke Kuala Lumpur dari kampung mereka kerana mereka diusir oleh penduduk kampung. Kejadian pelik dan misteri mula dibongkar apabila mereka mengetahui sejarah penghuni yang terdahulu.

 

[Telefilem] Hantu Selfie

Ahad, 3 Ogos, 10 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Zizan & Emma Maembong

Saleh, seorong jejaka muda yang gemar mengambil ‘selfie’dan memuat naiknya ke internet. Suata hari, dia tertangkap gambar hantu cantik bernama Emma. Emma mahu Saleh mencari pembunuhnya dan Saleh ingin Emma monolongnya untuk menambat hati gadis idamannya Tisha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASTRO PRIMA (SALURAN 105)

[Filem] Bus Konduktor

Ahad, 27 Julai, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Maiden, Pie & Rose Iskandar

Mengisahkan sebuah syarikat bas express dimana pekerjanya terdiri dari lelaki dan perempuan. Hairani ingin menuju destinasi yang sama seperti bas yang dipandu oleh Pie dan Maidin, maka diajak untuk menaiki bas mereka. Oleh kerana Hairani tiada tempat tinggal, Maidin membawanya bermalam di rumah pemandu dan konduktor perempuan. Hairani diterima bekerja sebagai konduktor bas di syarikat tersebut. Bermulalah kehidupannya sebagai pemandu dan konduktor bas.

 

[Telefilem] Rock Sangkut

Isnin, 28 Julai, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Hazama, Joey, Along, Acey, Kaza & Kamarul Yusof

Rock Sangkut adalah berorientasikan komedi tele dan agama. Ia adalah kisah tiga pemuda dari kampung yang bercita-cita tinggi untuk menubuhkan sebuah band rock. Mereka perlu melalui pelbagai sakit dan pahit dalam perjalanan untuk mencapai cita-cita mereka. Takdir menjadikan mereka tidak menjadi kumpulan rock, tetapi sekumpulan nasyid terkenal di Malaysia.

 

[Hiburan] Salam Syawal PRIMAdona

Isnin, 28 Julai, 9 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit

Pengacara: Raja Azura, Erra Fazira & Rozita Che Wan

Barisan Selebriti: Anuar Zain, Dato AC Mizal, Jamal Abdillah, Zizan Razak, Saiful Apek, Aaron Aziz, Dato M. Daud Kilau, Dato Siti Nurhaliza, Dato Shila Majid, Jaclyn Victor & Alyah.

Primadona akan membekalkan episod khas yang akan menunjukkan suasana dan rasa Raya di rumah-rumah terbuka syawal.

 

[Filem] Ghazal Untuk Rabiah

Isnin, 28 Julai, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Jamal Abdillah, Wilma Muhammad, Raja Azura &Ridzuan Hashim

Percintaan Jamal dan Rabiah mendapat tentangan daripada bapa Jamal dan juga Eddy yang pernah menyelamatkan Rabiah serta pernah membantunya mendapatkan tempat perlindungan. Eddy yang sudah beristeri mencintai Rabiah dan mahu menjadikan Rabiah perempuan simpanannya.

 

[Filem] Lagenda Budak Hostel

Isnin, 28 Julai, 8 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Nora Danish, Angah Raja Lawak, Epy Raja Lawak, Along Cham

Mengisahkan gelagat pelajar hostel atau asrama iaitu Along Cham sebagai Kodan dan Along Eyzendy (Put) yang melakonkan watak pelajar tingkatan enam dan senior di sekolah berasrama penuh yang terpencil di sebuah pekan. Gelagat mereka cukup mencuit hati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Filem] Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang

Isnin, 28 Julai, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Shiro (Raja Lawak), Along Eyzendy, Mikail Andre, DJ Irwan, Wak D & Zalif Sidek

Mengisahkan pengembaraan dua sahabat baik selepas mereka terpaksa keluar dari rumah sewa dan kebetulan, seorang rakan, Hamzah memperkenalkan mereka dengan Ustaz Azhar menerusi DVD yang dibawa. Tertarik dengan perkongsian ilmu berkaitan Islam yang mendorong mereka berubah menjadi Muslim sejati, Muiz dan Dadu tekad mengikuti ceramah Ustaz Azhar secara langsung. Tanpa wang dan pekerjaan, misi diteruskan dengan hanya menaiki motosikal. Tetapi di pertengahan jalan, mereka terpaksa menumpang kenderaan lain. Dari situ perjalanan Muiz dan Dadu dipenuhi kejutan termasuk ditahan di lokap, bertemu penjenayah dikehendaki serta 1,001 macam pengalaman baru.

 

[Drama Muzikal] Menceceh Kilauan Emas Aidilfitri 4

Isnin, 28 Julai, 10 pagi

Durasi: 120 minit

Artis : Arip, Ben, Zain

Sebuah drama muzikal istimewa sempena hari raya aidilfitri yang membawakan kembali semula otai otai Kilauan Emas 4 yang akan memberikan persembahan terbaik mereka.

 

[Telemovie] Novel Fana

Selasa, 29 Julai, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Aeril Zafril, Wawa Zainal

Sebuah cerita mengenai seorang ahli perniagaan kampung yang sentiasa gagal dengan kasih sayang. Setelah perundingan bapanya, dia bersetuju untuk berkahwin dengan anak perempuan imam. Dia adalah seorang gadis beragama yang sentiasa memakai purdah (tudung) sehingga hanya mendedahkan matanya. Kedua-dua tidak pernah bertemu sebelum ini dan hanya menunjukkan dirinya pada malam perkahwinan pertama dan dia terkejut, tidak berpuas hati dan berasa ditipu. Dan melarikan diri dari rumah dan perjalanannya untuk mencari erti cinta dan kebahagiaan bermula.

 

[Hiburan] Dapur Chef Ammar

Isnin, 29 Julai, 9 pagi

Durasi: 60 minit

Pengacara: Chef Ammar

Saksikan kehebatan dan kepakaran Chef Ammar dalam menyediakan pelbagai hidangan masakan dan makanan ala Arab yang lazat lagi penuh berkhasiat ini, kali ini dengan bertemakan Hari Raya Aidilfitri

[Filem] Esok Untuk Siapa

Selasa, 29 Julai, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Jins Samsuddin, Noorkumalasari, Norizan &Umi Kalthom

Milah mengahwini Jiman, anak sulung lelaki paling kaya di dalam kampungnya selepas hasrat Milah untuk berkahwin dengan anak bongsu lelaki itu, Ikhsan, gagal. Oleh kerana hatinya sudah hancur dan tidak dapat menolak perkahwinan ini sebab tekanan kedua ibu bapanya, Milah mengucapkan selamat tinggal kepada kekasihnya Osman dan memaksanya supaya tidak menghadiri majlis perkahwinannya nanti. Osman memungkiri janjinya menyebabkan terjadi beberapa peristiwa mengakibatkan Ikhsan mati dan Jiman menjadi tidak siuman.

 

 

 

 

 

 

 

[Filem] Bini Biniku Gangster

Selasa, 29 Julai, 8 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Yana Samsuddin, Intan Ladyana &Shaheizy Sam

Manja dan Herry adalah sepasang suami yang sangat romantik dan saling menyayangi. Bagi Herry, Manja adalah seorang isteri dan suri rumah yang baik. Sedaya upaya Manja cuba menyembunyikan identitinya sebagai seorang ketua kumpulan gangster.Perkahwinan mereka yang sudah berusia 2 tahun itu masih belum dianugerahkan anak disebabkan Manja yang pernah mengalami kecederaan perut akibat kisah silam, membuatkan Manja serba salah lalu cuba mencarikan seorang isteri yang boleh memberikan anak untuk suaminya yang tersayang. Manja melamar Reanna, rakan sepejabat Herry untuk menjadi madunya. Walaupun redha dengan perkahwinan baru suaminya, namun jauh disudut hatinya ada perasaan cemburu melihat kemesraan pasangan itu. Maka berlakulah perang dingin antara Manja dan Reanna dirumah.

 

[Filem] Bikers Kental

Selasa, 29 Julai, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Zizan Razak, Awie, Harun Salim Bachik, Bront Palarae &Amerul Affandi

Bidin Al Zaifa (Zizan), mempunyai minat yang mendalam dengan motor berkuasa tinggi. Impiannya adalah untuk menunggang motosikal besar itu dari Kuala Lumpur sehingga ke Thailand. Walaupun merupakan seorang yang cuai, sikap Bidin amat disenangi ramai, dan telah ditawarkan untuk berkonvoi bersama–sama dengan kumpulan motosikal Eddie Cuardo, salah seorang pelanggan garaj Aidil.

 

[Telemovie] Ecah Cookies VS Tipah Tailor

Rabu, 30 Julai, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Yasmin Hamid, Enot, Dotty, Raja Ilya & Azhan Rani

Mak Ecah dan Mak Tipah sentiasa bersaing dengan satu sama lain untuk mencapai matlamat peribadi terutama sekali dalam bulan perayaan. Tetapi tidak lama selepas mereka menyedari banyak insiden berlaku. Mereka kemudian sedarsikap cemburu dan bersaing antara satu sama lain tidak akan membawa mereka ke hadapan.

 

[Hiburan] Jaguh Kampung Khas Raya

Rabu, 30 Julai, 9 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 60 minit

Pengacara: Shamsul Ghau Ghau

Edisi khas Raya dimana pelbagai masakan istimewa akan disediakan sempena Hari Raya Aidilfitri

 

[Filem] Kembara Seniman Jalanan

Rabu, 30 Julai, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: M. Nasir, Khatijah Ibrahim, Pyan Habib, Dr. Sam, Imuda, Dato Shah Reza &M. Rajoli

Bujang (M. Nasir) merantau ke ibukota untuk mencuba nasib menjadi seorang anak seni. Filem ini mengisahkan perjalanan Bujang di ibukota termasuk apabila dompetnya dicuri oleh Osman (Pyan Habib), bagaimana dia ditolong oleh seorang pemilik kedai burger Brader Joe (Imuda), dan pengalamannya bersama seorang pengusaha syarikat rakaman bumiputera yang tidak ikhlas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Filem] Penunggu Istana

Rabu, 30 Julai, 10 malam

Durasi: 120 minit

Pelakon: Siti Nadhirah

Sebuah dokumentari yang mengikuti sebuah kumpulan paranormal iaitu “The Seekers Team” yang cuba menjejaki misteri yang terdapat di dalam Istana Bilah, istana tua yang terbiar di Perak. Pada Feb 2009, krew sebuah TV produksi yang menjalani penggambaran untuk siri drama ‘Warkah Terakhir’ telah mengalami satu pengalaman yang ngeri dan dasyat. Mendengar cerita ini, kumpulan Seekers membuat keputusan untuk kembali ke tempat misteri tersebut bagi menyiasat perkara sebenarnya yang telah berlaku dan bekerjasama dengan Wan Hasliza (pengarah ‘Warkah Terakhir’). Mereka bermalam di istana yang sunyi dan menyeramkan itu selama 7 hari berturut-turut dengan harapan dapat menemui bukti-bukti kewujudan kuasa misteri. Segala tindakbalas atau perkara yang berlaku semasa penyiasatan ini dirakamkan sendiri oleh Wan Hasliza.

 

[Telemovie] Ada Apa Dengan Raya?

Khamis, 31 Julai, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Zul Ariffin, Sariyanti, Namron, Norlia Ghani & Anzalna

Azlan dan Athira adalah kembar tetapi mereka tidak mempunyai wajah yang sama. Mereka belajar di tempat yang sama. Walau bagaimanapun, ibu bapa mereka tinggal di Paris untuk bekerja. Mereka merancang untuk kembali ke kampung halaman mereka di Kedah untuk menyambut raya. Beberapa kesilapan telah membuatkan perjalanan Raya mereka sukar dilupakan.

 

[Filem] Mr. Os

Sabtu, 31 Julai, 8 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: TBA

Os pemuda miskin mendapat harta peninggalan datuknya sebanyak RM1 juta. Dia mesti menghabiskan wang itu dalam tempoh tujuh hari tujuh malam tanpa membeli harta atau rumah. Sekiranya dia gagal berbuat demikian harta warisan itu akan diserahkan kepada sebuah syarikat. Walaupun Os berbelanja boros, pada hari terakhir sebelum tempoh tamat os masih ada rm20,000.

 

[Filem] Femina

Khamis, 31 Julai, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Eman Manan,Erma Fatima, Susan Lankester, Azman Abu Hassan &Maria Farida

Tina dan Anita adalah kawan-kawan rapat. Mereka bertanggungjawab untuk pengeluaran majalah yang dipanggil Femina. Majalah ini mewakili gerakan pembebasan wanita. Motif mereka berbeza dari masa ke masa. Anita mengejar pengiktirafan peribadi sebagai pemimpin wanita dan misi Tina adalah untuk memperjuangkan hak-hak wanita. Semua berubah apabila Tina bertemu Pyan. Cara lembut beliau mengubah sikap Tina. Oleh itu, Tina dituduh menjadi pengkhianat dan mengalami tekanan yang teruk.

 

[Filem] Langgar

Khamis, 31 Julai, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Adi Putra, Nadia Heng, Namron, Bell Ngasri, Zulhuzaimy, Hans Issac & Natasha Hudson

Filem “Langgar” mengisahkan Nizam  yang ingin menuntut keadilan berikutan kematian isterinya. Aina yang sarat hamil anak sulung dirogol dan dibunuh oleh sekumpulan gangster.Nizam ingin mencari darah sebagai galang gantinya. Dia kemudian diperkenalkan kepada Radzi  oleh Khairul , seorang teman lamanya. Setelah diuji oleh Loy  iaitu orang kanan Radzi, Nizam layak menyertai mereka. Radzi juga berurusan dengan Jimi, seorang pengedar dadah yang mempunyai empayar di beberapa buah negara Asia Tenggara. Amanda  merupakan kekasih kepada Radzi dan juga seorang penagih dadah.

 

 

 

[Telemovie] Atie Setan

Jumaat, 1 Ogos, 2 petang

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Remi Ishak, Yana Samsudin

Mengisahkan Atie, seorang agdis yang telah lama meninggalkan kampong halaman telah kembali untuk menyambut Ramadan dan aidilfitri bersama neneknya. Tetapi pertemuan semual dirinya dengan Firdaus Helmi yang selalu emmbulinya sewaktu kecil dahulu telah mengembalikan kenangan silamnya dan Atie nekad untuk membalas dendam.

[Filem] Bro, Nampak Motor Gua

Jumaat, 1 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Along Raja Lawak, Mon Ryanti, Along Eyzendy & Shahfiez

Mengisahkan Epol yang mencari motor dari hasil simpanannya selama ini yang hilang. Semuanya atas kecuaiannya sewaktu menunjuk-nunjuk motor barunya pada orang lain. Maka dari situ bermulanya pengembaraannya sendiri untuk mendapatkan motosikalnya kembali. Motorsikalnya telah dicuri oleh dua orang pencuri dan dalam masa yang sama, Epol terjumpa Azura yang beg tangannya dicuri oleh pencuri yang sama. Malang bagi Azura, dalam beg tangannya mengandungi pendrive penting bagi Tan Sri Bakhir, seorang ahli perniagaan yang kaya. Tan Sri Bakhir telah menawarkan sejumlah RM50, 000 kepada Epol jika dia berjaya dapatkan semula pendrive itu. Maka bermulanya pengembaraan Epol bersama Azura yang diselangi dengan babak yang mampu buat anda ketawa. Dan berputik cinta antara Epol dan juga Azura. Apa yang terjadi pada mereka berdua. Adakah Epol berjaya mendapatkan semula

 

[Filem] Tiada Esok Bagimu

Jumaat, 1 Ogos, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Jins Shamsuddin, Noorkumalasari &Sarimah

Filem ini mendedahkan kelemahan-kelemahan yang terdapat di dalam masyarakat atasan yang terdiri daripada Yang Berhormat, peguam dan arkitek muda. Masing-masing mempunyai citarasa dan nafsu yang berlainan. Sebagai orang berpengaruh, Yang Berhormat menggunakan kedudukannya bagi menodai gadis yang lemah. Manakala peguam muda pula mempersoalkan nama baik dan taraf setelah ditunangkan dengan gadis yang ternoda. Arkitek muda tersebut mengabaikan unsur seni Melayu. Filem ini juga membentangkan persoalan kasih sayang di dalam sesebuah keluarga.

 

[Filem] Jejaka Perasan

Sabtu, 2 Ogos, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: AR Badul, Salleh Yaacob, Liza Abdullah

Filem komedi di zaman 80-an yang dibintangi para pelakon veteren tanah air. Diarahkan oleh A.R Badul yang juga merupakan penulis skrip serta teraju utama filem ini. Antara pelakon yang membintangi filem ini adalah AR Badul, Salleh Yaacob dan juga Liza Abdullah.

 

[Filem] Gangster Celop

Sabtu, 2 Ogos, 10.30 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Kamal Adli, Symasul Yusof, Hanis Zalikha &Azad Jazmin

Gangster Celop mengisahkan dua orang bekas gangster iaitu Aman dan Adam yang baru selesai menjalani hukuman penjara selama lima tahun. Mereka bertekad untuk berubah dan menjadi insan yang lebih baik.Bagaimanapun, sebaik bebas, mereka dikehendaki menjaga Suzana iaitu anak perempuan kepada Mat Jambu seorang ketua gangster yang pernah melindungi mereka dahulu. Suzana baru pulang dari luar negara untuk memulakan perniagaan di Malaysia. Disebabkan tugasan itu, semua menjadi huru-hara dan secara tidak langsung mereka terbabit dalam konflik tercetus antara Mat Jambu dan musuhnya, Man Cirit yang merupakan musuh tradisi untuk sekian lama.

 

[Konsert] Konsert Bahagia Marigold Peel Fresh

Sabtu, 2 Ogos, 9 malam

Durasi: 90 minit

Pengacara : Lisa Surihani & Dato’ AC Mizal

Konsert ini menampilkan pelbagai nama-nama besar didalam industri muzik seperti Hyper Act, Hafiz, Indah, Bocey dan ramai lagi untuk menghiburkan anda.

 

[Konsert] Konsert Tafsiran Alam Ramli Sarip

Sabtu, 2 Ogos, 2 petang

Durasi: 120 minit

Artis : Ramli Sarip

Konsert ijni menyaksikan Ramli Sarip mengimbau semula kenangan lebih 4 dekad lalu sepanjang bergiat dalam pentas seni. Selain lagu-lagu popularnya, penyanyi yang bergelar Papa Rock Malaysia ini juga menyanyikan kembali himpunan lagu-lagu di era kegemilangan Sweet Charity

[Filem] Esok Masih Ada

Ahad, 3 Ogos, 4 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Jins Shamsudin, Azean Irdawaty, Christine Teoh, A. Rahim & Umi Kalthom

Mengisahkan ASP Zamri yang berjaya sebagai seorang pegawai polis tetapi gagal membina sebuah keluarga bahagia. Kematian anaknya akibat penyakit leukemia menghampakan hidupnya. Lantas apabila dia berkenalan pula dengan Marina, anak gadis Encik Cheong dan seorang pengurus bank, sebuah perhubungan mesra telah dibina motornya yang dicuri.

 

[Filem] Rock Ooo

Ahad, 3 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Que Haidar, Sofi Jikan, Khir Rahman &Pekin Ibrahim

Amy Mat Piah (Que Haidar) yang memegang kepada prinsip ‘pantang anak petani moden mengaku kalah’ berhajat untuk menyatukan kembali kumpulan yang pernah menjadi kegilaan ramai, Rimba Bara dan dia berjaya memujuk Jijo (Khir Rahman), Slash Haji Tapah (Pekin Ibrahim) dan Mi Black (Azmi Black). Pelbagai rintangan yang harus dihadapi mereka apabila mereka mengambil langkah besar untuk ke kotaraya Kuala Lumpur demi memartabatkan kembali kumpulan Rimba Bara.

 

[Filem] Jiwa Taiko

Isnin, 4 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Remy Ishak, Diana Danielle, Nadiyatul Nissa & Bront Palarae

Mengisahkan kesalahan Firman membawa dia ke penjara tetapi bagi Firman ia satu titik permulaan ke arah haluan hidup yang baru. Seperti gadis yang ingin dicintai, Trisya juga begitu tapi apabila cinta menemuinya barulah dia sedar erti cinta yang sebenar. Freez! Dia hanya memikirkan tentang kegembiraan dan berkongsi kegembiraan itu dengan kawan-kawannya. Dan Lara, jiwanya bebas dan dia mahu hidup berdikari. JIWA TAIKO menerokai makna persahabatan dan cinta yang sering disalah erti. 4 watak ini bertemu di WIRA CINTA; sebuah kelab dimana mereka dan kawan-kawan yang lain memperlajari ilmu persilatan. Dan di sana juga mereka menemui siapa diri mereka yang sebenar. Kelab itu dimiliki oleh Kak Pora yang merupakan seorang yang memahami jiwa remaja seperti mereka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Filem] Sepah The Movie

Selasa, 5 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Kumpulan Sepah

Mengisahkan ragam tiga lelaki bujang yang bekerja di sebuah kilang elektronik. Jep, Shuib dan Mamat berkawan rapat sejak dari kecil dan mempunyai hobi yang sama iaitu obses dengan sukan motor lasak atau motor cross. Mereka yang dikenali sebagai ’Sepah’ merupakan juara sukan tersebut di sekitar Johor Bahru. Dalam pada itu, mereka menghadapi peristiwa yang telah melahirkan konflik persahabatan mereka. Munculnya seorang gadis cantik bernama “ Ayu sofea “ ,yang bertugas dibahagian “Training “ (trainer) dikilang elektronik tempat mereka bekerja. Tiga bujang Sepah mengambil peluang tersebut untuk memujuk hati Ayu Sofea terutama Jep.  Mampukah Jep memenangi hati Ayu Sofea? Bagaimana Jep berhadapan dengan Shuib dan Mamat dalam mendapatkan semula Ayu Sofea?

 

[Filem] Tokak

Rabu, 6 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Pelakon : Sabree Fadzil, Airis Yasmin, Diana Johor, Faiz Raja Lawak 4, Julia Ziegler, Abon, Keena Mentor, Lana Nordin

Tokak mengisahkan seorang pengurus hotel, Iskandar yang menemui kotak misteri ketika berjogging di tepi pantai. Perasaan ingin tahu apa yang terkandung di dalam kotak menyebabkan dia membuka kotak misteri itu. Rupa-rupanya kotak itu `dihuni’ roh jahat jelmaan Sungai Raya.

 

[Filem] Minyak Dagu

Khamis, 7 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Fezrul,Yana Samsudin&Fizo Omar

Minyak Dagu mengisahkan tentang Azman yang berdendam dengan bekas tunangya Emelda kerana kembali kepada bekas kekasihnya, Johan. Azman termakan kata-kata rakan pejabatnya lalu mengesyaki Johan memang telah menggunakan minyak dagu bagi merampas Emelda daripadanya.Keadaan Emelda berubah bila dinikahkan dengan Johan. Emelda seperti dirasuk sesuatu dan dan perkara tersebut merunsingkan kedua ibu bapa Emelda. Keadaan bertambah buruk bila si pengguna minyak dagu terlanggar pantang larangnya dan menyebabkan “khadam” si pengguna minyak dagu itu inginkan darah si pengguna dan orang yang dia sayang. Persoalannya siapakah si pengguna minyak dagu…Azman atau Johan ?

 

[Filem] Paku Pontianak

Jumaat, 8 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Uqasha, Adiba Yunus, Along Eyzendy & Hidayah Ismail

Filem ini mengisahkan tentang seorang pemuda kampung bernama Adam (Pekin Ibrahim) telah terlanggar seorang gadis Melati (Uqasha) ketika pulang dari tempat kerjanya pada waktu malam. Adam kemudiannya telah membawa pulang Melati yang tidak sedarkan diri ke rumahnya.Usaha mencari keluarga Melati tidak berjaya apabila Melati tidak mengingati apa-apa langsung dan menyebabkan Adam sentiasa melindungi Melati. Pada masa sama hal tersebut telah menimbulkan rasa tidak senang hati Seri (Hidayah Samsudin) yang sudah lama meminati Adam, dan ini telah menimbulkan konflik.

 

[Filem] Paku

Sabtu, 9 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Johan As’ari, Aishah Ilias & Diddy Hirdy

Paku mengisahkan Fahmi amat mencintai isterinya Riana dan dia tidak dapat menerima kenyataan Riana sudah meninggal dunia. Oleh kerana ketaksuban terhadap cintanya itu, dia sanggup mencari bomoh untuk menghidupkan semula Riana, mereka disatukan sehingga Riana melahirkan seorang anak.Selepas Fahmi bersama Riana, Fahmi yang selama ini dikatakan malas bekerja dinaikkan pangkat dan mendapat hadiah daripada majikannya, namun pelbagai tragedi menimpa rakan pejabat yang cemburu padanya. Fahmi sedar segala yang diperoleh itu selepas dia hidup semula dengan Riana.

 

[Filem] Sumpahan Puaka

Ahad, 10 Ogos, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Imuda &Mak Jah

Shamsudin adalah seorang pelukis. Beliau bercadang untuk memasuki ke sebuah kampung untuk mencari ilham untuk melukis. Setelah berada di kampung itu untuk beberapa hari, Shamsudin mengalami pelbagai insiden yang pelik. Mak Jah berjaya memaksa Shamsudin untuk bersumpah supaya akan sentiasa menjaga Mak Jah. Shamsudin mula merasa pelik apabila ada yang memberitahu bahawa Mak Jah sebenarnya telah mati.

 

ASTRO OASIS (SALURAN 106)

[Bual bicara] Kalau Dah Jodoh Ustaz Kazim Elias S2

Selasa, 29 Julai, 7.30malam

Durasi: 30 minit  x 1 episod

UKE bersama ustaz Badli Shah Alauddin dan Ustaz Nuzhan Abdul Halim membicarakan pengertian eidul fitri dalam agama dan bagaimana cara terbaik bagi umat Islam menyambut hari kebesaran Islam itu mengikut zaman berlandaskan sunnah yang dibawa Rasulullah S.A.W. serta ibadah-ibadah yang afdal dilakukan bersama keluarga dan umat Islam lain di hari yang mulia itu.

 

[Bual bicara] Anta Tanya Ana Jawab S2

Rabu, 30 Julai, 7.30malam

Durasi: 90 minit  x 1 episod

Penerangan tentang persiapan dalam menjalani bulan syawal dihoskan oleh Ustaz Haslin bersama

tetamu undangannya, Yassin.

 

[Telefilem] Syurga Untuk Lelaki

Rabu, 30 Julai 2014, 10malam

Durasi: 120 minit x 1 episod

Barisan pelakon: Namron, Fauziah Nawi, Tasha Syila    

Mengisahkan hubungan ibu dan anak antara Mak Temah dan Alif yang sangat erat.Alif tidak mahu berkahwin kerana takut isterinya nanti tidak sayangkan inubyanya.Walau bagaimana pun selepas berkahwin dia sendiri berubah dan memberikan lebih perhatian kepada isterinya dan jarang pulang ke rumah.Alif sebenarnya sakit dan di ambang kematiannya dia telah meminta kedua isteri dan ibunya untuk berbaik-baik.Alif akhirnya meninggal dunia di pangkuan isterinya dan ibunya.

 

[Bual bicara] Dunia Pencetus Ummah Raya

Khamis, 31 Julai, 9malam

Durasi: 90 minit  x 1 episod

Hos: Dr. Ridhuan Tee Abdullah

PU : PU HAFIZ, PU RAHMAT, PU YEOP & PU FAKHRUL

Tetamu Jemputan: Imam Muda Megat

Dengan tajuk “Revolusi Syawal”, para Pencetus Ummah membincangkan serta berkongsi kepada penonton mengenai perkara serta amalan yang dilakukan oleh masyarakat melayu ketika menyambut hari raya. Antara tajuk/isu yang dibincangkan, Rumah Terbuka (PU Rahmat), Seribu Kemaafan (PU Hafiz), Hari Kemenangan (PU Yeop) & Ziarah VS. Duduk Rumah (PU Fakhrul).

 

 

ASTRO MUSTIKA HD (SALURAN 134)

[Hiburan] Perjalanan Anak Seni : Hafiz & Friends

Isnin, 28 Julai, 5.30 petang

Durasi: 30 minit x 1 episod

Barisan selebriti: Hafiz, Akim & Hazama

Merupakan sebuah program ‘Behind The Scenes’ berdurasi selama 30 minit. Program ini menampilkan perjalanan Hafiz dan rakan-rakannya iaitu Hazama dan Akim. Selama 30 minit penonton akan dihidangkan dengan ragam dan kerenah anak-anak muda ini dalam persiapan mereka untuk membuat persembahan di Hard Rock Café, Melaka.

 

[Konsert] Istimewa Hafiz & Friends

Isnin, 28 Julai, 6 petang

Durasi: 60 minit x 1 episod

Pengacara: Aril

Barisan selebriti: Hafiz, Akim & Hazama

Persembahan Live pertama Hafiz dah rakan-rakan di Hard Rock Café, Melaka.  Rancangan ini akan menampilkan Hafiz, Hazama dan Akim.  Manakala pengacaranya ialah Aril. Sebanyak 14 lagu didendangkan pada malam itu.

 

[Drama] Kusinero Cinta

Isnin – Rabu, 10 malam

Durasi: 30 minit

Barisan selebriti: Aaron Aziz, Jericho Rosales, Tizz Zaqyah

Perjalanan hidup dua sahabat baik, Fredo dan Izmir yang mengejar cita-cita mereka menjadi chef terkenal dan bertemu Edrinna, gadis cantik yang mengubah hidup mereka.

 

 

ASTRO CITRA (SALURAN 131)

[Filem] Longkai

Ahad, 27 Julai, 10 malam

Siaran Serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Faizal Hussein, Niezam, Erra Fazira, Wawa Zainal, Pierre Andre, Dira Abu Zahar, Zul Handyblack, Along Eyzendy, Mohd Mikail Andre b Nazrul Andre

Mengisahkan tentang geng-geng longkai yang sering berebut untuk mendapatkan bisnes. Eddie dan Bada merupakan pasangan adik beradik longkai yang ditugaskan untuk menghantar kenderaan yang ditarik mereka ke bengkel Rimau, seorang wanita yang berjiwa besi..

 

[Filem] Coriolanus

Isnin, 28 Julai, 11 malam

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox

Caius Martius ‘Coriolanus’, seorang jeneral Rome yang gagah dan ditakuti oleh rakyat, bercita-cita untuk memegang jawatan tertinggi. Dengan bantuan ibunya yang bercita-cita tinggi, Volumnia, mereka cuba memenangi undi daripada rakyat, namun rakyat tidak menyokongnya. Ini menyebabkan Coriolanus marah dan menimbulkan huru-hara sehingga dihalau keluar dari kotanya.

 

[Filem] Vengeance

Selasa, 29 Julai, 11 malam

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Nattanun Jantarawetch, Chalad Na Songkhla, Sorachai Sang-aakaat

Sekumpulan polis memburu penjenayah-penjenayah kejam yang lari ke dalam sebuah hutan yang dipercayai telah disumpah sejak berkurun lamanya dan banyak kejadian misteri berlaku di situ. Mereka telah memasuki satu dunia yang aneh dan penuh mistik di mana lagenda mengenai harta karun purba adalah kisah benar, dan mereka cuba untuk merungkai rahsia yang masih terpendam di dalam hutan tersebut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Filem] Future Cops

Rabu, 30 Julai, 11 malam

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Andy Lau, Jacky Cheung, Aaron Kwok

Kisah yang diadaptasi dari permainan video terkenal dunia yang membariskan pelakon-pelakon handalan Hong Kong. Pada tahun 2043, Tuhan Kejahatan (The General/M. Bison) cuba untuk menakhluki dunia namun ditangkap dan dipenjarakan oleh Hakim (Judge). Pengikut-pengikut General iaitu Kent (Ken), Thai King(Sagat) dan Toyota (E. Honda), mengembara ke tahun 1993 untuk membunuh Judge sebelum perlantikannya sebagai ketua keadilan Mereka diburu oleh polis masa hadapan iaitu Broom Man (Guile), Ti Man (Vega) dan Ah Sing (Dhalsim) untuk menghalang plot jahat pengikut General. Mereka menumpang di rumah keluarga Tai Hung, seorang pelajar sekolah tinggi dengan menyamar sebagai pelajar, guru dan pembantu.Di sini, mereka mula berkenalan dengan Chun May (Chun Li), Crab Angel dan Choi Ney.

 

[Filem] Colombiana

Jumaat, 01 Ogos, 11 malam

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Zoe Saldana, Michael Vartan, Callum Blue

Selepas menyaksikan pembunuhan kedua-dua ibubapanya, Cataleya membesar dan menjadi seorang pembunuh upahan yang kejam dan berhati keras namun kekerasan hatinya mula melebur apabila dia bertemu dengan seorang lelaki dan dia cuba untuk merahsiakan identitinya…

 

[Filem] Mr. Magorium’s Wonder Emporium

Sabtu, 02 Ogos, 2 petang

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Natalie Portman, Dustin Hoffman, Jason Bateman

Molley Mahoney merupakan pengurus di Mr. Magorium’s Wonder Emporium, sebuah kedai permainan yang terpelik dan terhebat di dunia.Namun Molley merupakan seorang yang degil dan tidak yakin dengan kemampuan dirinya sendiri. Apabila Mr. Magorium, tuan punya kedai dan sudah berusia 243 tahun mewariskan kedainya itu kepada Molley, kehidupannya mula berubah di mana kedai yang dahulunya sangat hebat mula bertukar menjadi huru-hara….

 

[Filem] Pee Mak

Sabtu, 02 Ogos, 11 malam

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Mario Maurer, Davika Hoorne, Nattapong Chadpong, Wiwat Kongrasri

Kisah komedi seram mengenai Mak, yang meninggalkan isterinya yang jelita iaituNak, yang sedang sarat mengandung anaknya untuk pergi berperang. Mak bertemu dengan 4 askar yang lain dan mereka kemudiannya menjadi sahabat karib. Selepas perang berakhir, Mak menjemput rakan-rakannya ke Phra Khanong, iaitu kampungnya untuk berkenalan dengan Nak. Dalam masa yang sama, khabar angin tersebar di seluruh Bandar bahawa Nak sebenarnya sudah meninggal dunia selepas melahirkan anak.Rakan-rakannya dan penduduk kampung cuba memberitahu Mak namun dihalang oleh Nak. Pelbagai aksi lucu berlaku ketika mereka berusaha untuk memberitahu Mak mengenai kematian Nak.

 

[Filem] Kisah Paling Gengster

Ahad, 03 Ogos, 10 malam

Siaran Serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Shaheizy Sam, Epy Raja Lawak, Mikail Andre, Wawa Zainal

Kisah Paling Gengster ini mengisahkan Remy (Shaheizy Sam), seorang paramedik pendiam dan lemah yang sentiasa dibuli oleh rakan sekerja.

Pada masa sama, seperti ramai pemuda lain, dia juga sering kesempitan wang. Pendek kata, Remy seorang ‘loser’.Pada satu hari, Remy telah menyelamatkan nyawa seorang ketua gangster bernama Megat.Bagi membalas jasanya, Megat telah menawarkan kedudukan dalam kumpulannya kepada Remy.Pada mulanya, Remy enggan menerima tawaran tersebut tetapi selepas diugut, dia akhirnya mengalah.

 

 

 

ASTRO WARNA (SALURAN 132)

[Telefilem] Mujibur Mari

Isnin, 28 Julai, 12 t/hari

Siaran serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Shahrol Shiro, Ajak Shiro, Ilya Senario, Yasha Eliza, Pak Chu Raja Lawak

Dari Bangladesh, akhirnya cita-cita Mujibur untuk bekerja di Malaysia berjaya. Dia kini bekerja sebagai penjual karpet di kedai milik Babu dan antara tugasnya ialah menghantar karpet menaiki motor EX5, dan adakalanya membawa van bersama rakan-rakan Bangladeshnya. Mujibur  jatuh cinta kepada kepada Nina ,kepada Aja). Nina suka kepada Mujibur  kerana sifat Mujibur yang kelakar, jujur dan tak pernah tinggal solat dan rajin kerja. Namun begitu hubungan ini telah ditentang sekeras kerasnya oleh kerana enggan mendapat adik ipar Bangla! Ajak mempunyai banyak hutang  telah  melakukan pelbagai cara untuk memisahkan hubungan mereka. Mujibur kecewa dan mahu balik Bangladesh.Ajak pula diugut percepat bayar hutang! Jika tidak seluruh keluarga jadi mangsa.Nina takut dan bagi tahu Mujibur. Secara senyap, Mujibur  bayarkan tanpa pengetahuan sesiapa kecuali Nina. Hasil jualan karpet itulah Mujibur  korbankan untuk bayarkan hutang Ajak

 

[Telefilem] Ketupat Rendang Keju

Selasa, 29 Julai, 12 t/hari

Siaran serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Siti Saleha, Remy Ishak, Zila Bakarin, Kaza

Perkahwinan Adam dan Alysa yang berlainan latar mengalami pelbagai konflik sehingga berlarutan di bulan puasa dan raya. Alysa tidak suka cara hidup di kampung tapi terpaksa juga teruskan. Adam yang ada sikap jimat cermat dan suka membantah sering membuatkan mereka berkelahi. Sebenarnya Adam sedang buatkan satu rumah batu seperti impian Alysa. Di hari raya, Adam tunjukan Alysa apa yang dia masak iaitu Ketupat dan Rendang Keju. Adam melambangkan yang kehidupan mereka suami isteri seperti makanan itu. Walaupun nampak pelik tapi sedap kalau di makan

 

[Hiburan] Mega Lawak 2013

Selasa, 29 Julai, 8.00 malam

Siaran serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 120 minit x 1 episod

Barisan pelakon: Zizan, Didie Alias, Jambu, Suhaimi Yusuf

Saksikan pelawak-pelawak dari Malaysia dan Singapura di atas satu pentas dengan sketsa dan jenaka mereka

 

[Telefilem] Warna: Simpul Raya

Rabu, 30 Julai, 12 t/hari

Siaran serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Jambu, Rahim & Emelda Rosmila

Telemovie tentang usaha Yus mencari jodoh sebelum pulang kekampung agar ibunya berpuashati untuk tidak menjodohkan beliau dengan pilihan ibunya sendiri yang merupakan kakak kepada Tauke

 

[Hiburan] MLM : Haji Pilus Tak Nak Raya

Rabu, 30 Julai, 9 malam

Siaran serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 90 minit x 1 episod

Barisan pelakon: Shuib, Shiro, Bocey, Pak Yus, Rahim, SYJ

Haji Pilus duda yang kedekut dan tak nak beraya. Baginya menyambut Hari Raya akan mengalami kerugian yang besar. Sifat kedekutnya membuat anak dan pekerjanya makan hati. Dari mimpi buruknya, Haji Pilus dapat kesedaran dan buat perubahan yang besar pada dirinya di pagi Hari Raya

 

 

[Telefilem] Bocey Beraya

Khamis, 31 Julai, 12 t/hari

Siaran serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 120 minit

Barisan pelakon: Bocey

Tiga sahabat yang merupakan ahli kumpulan K POP terkenal dikampung mereka berselisih faham dalam memiih genre muzik yang ingin mereka perjuangkan.Oleh kerana berbeza pendapat maka mereka bersetuju untuk menjual kuih raya mengikut genre muzik yang berbeza dan kuih genre muzik mana yang paling laku maka itulah keputusannya.Disamping mempunyai pekerjaan yang berbeza mereka juga ingin mencari duit raya lebih kerana kalau boleh raya tahun ini mereka ingin pulang kekampung seperti Jazzy ata Celine Dion.Ini adalak kerana ibubapa mereka dikampung menjadi kebangaan orang kampung kerana dikatakan anak mereka terpilih untuk MISI KE BULAN.Itu sebabnya tahun sebelum itu anak anak mereka tidak pulang kekampung kerana menjalani kursus di Russia. Disamping itu juga kumpulan K POP saingan mereka NIZAM BERSEKUTU JOGET LAMBAK atau NBJL (nama group) turut membuka gerai menjual kuih untuk mencabar  mereka.Gerai kuih mereka menjadi perhatian kerana sepanjang melakukan jualan  mereka juga ada persembahan tersendiri.

 

[Hiburan] Karoot Komedia X S3 Raya

Khamis, 31 Julai, 10malam

Siaran serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi:30 minit x 1 episod

Barisan pelakon: Yus, Ebby Yus, Sabri Yunus, Jep, Dato’ Siti Nurhaliza, Zizan, Rahim

Mengisahkan Haron yang mempunyai tiga orang anak.Along masih belum berkahwin dan tinggal dengannya. Angah pula sudah berkahwin dengan Farah dan tinggal di Melaka manakala Busu sudah berkahwin dengan Mira dan tinggal di Terengganu.Tahun ini sepatutnya giliran anak-anak beraya di rumah Haron, tetapi masing-masing cuba mengelak dengan pelbagai alasan. Tambahan pula, ayah Farah iaitu Zack akan pulang untuk berhari raya dari Australia. Masing-masing mempunyai konflik sesama sendiri.Along mencari jalan untuk menarik adik-adiknya pulang beraya di rumah.Dia mendapat idea untuk menganjurkan pertandingan yang menjanjikan wang tunai lumayan. Akhirnya semua pulang untuk berhari raya di rumah Haron dan sedar hadiah sebenar yang dijanjikan ialah keharmonian keluarga

 

[Bual Bicara] Sembang Teh Tarik S2

Khamis, 31 Julai, 10.30 malam

Siaran Serentak: Saluran Mustika HD (134)

Durasi: 30 minit x 1 episod

Sembang Teh Tarik musim baru yang dihoskan oleh Dato’ AC Mizal menjemput artis menaiki kereta ‘Vintage’ dan berbual menceritakan tentang kisah hidup dan perjalanan Zizan dan Johan

 

[Hiburan] Sepah Lenggang Kangkung

Sabtu, 16 Ogos, 12 t/hari

Durasi: 120 minit

Rancangan variasi di Astro Warna

 

 [Hiburan] Raya Rabak

Ahad, 17 Ogos, 12 t/hari

Durasi: 120 minit

Rancangan variasi di Astro Warna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASTRO INDOPEK BINTANG (SALURAN 141)

[Hiburan] I Boom Raya

Ahad, 27 Julai Julai, 10 malam

Durasi: 60 minit

Hos: Ajak Shiro

Lagu Indonesia terkini…100% artis Indonesia bersama hos tempatan, Ajak Shiro. Episod khas yang bertemakan muzikal & komedi ini akan menampilkan Ajak bersama beberapa artis ternama Indonesia meraikan Syawal bersama anak-anak yatim.

 

[Konsert] Konsert Ungu Tercipta Untukku

Isnin, 28 Julai, 4 petang

Durasi: 120 minit

Artis: Kumpulan Ungu

Saksikan konsert Ungu Tercipta Untukku yang menyambut ulangtahun ke-17 mereka di dalam industry muzik. Berlangsung di Wholesale City, Star Stage, Kuala Lumpur.

 

[Konsert] Harmoni Noah Setahun Berkarya

Selasa, 29 Julai, 4 petang

Durasi: 120 minit

Artis: Noah

Acara Harmoni SCTV kembali bersama NOAH dalam rangka merayakan setahun NOAH berkarya di Gedung Arsip Nasional Jakarta. Lagu-lagu hits NOAH disusun oleh Erwin Gutawa dan NOAH serta dibawakan kembali oleh beberapa penyanyi terkenal seperti Cakra Khan, Momo Geisha, dan Citra Scholastika.

 

 

ASTRO INDOPEK PELANGI (SALURAN 142)

[Filem] 308

Ahad, 27 Julai, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Shandy Aulia &Denny Sumargo

Naya seorang lepasan ijazah telah ditawarkan untuk bekerja sebagai pembantu di sebuah hotel. Ketika dia bekerja di sana pelbagai kejadian aneh yang menimpa dirinya.  Apakah yang sebenarnya menjadi punca kepada kejadian aneh yang menimpa dirinya itu? Dan apa pula kaitannya dengan bilik 308?

 

[Filem] Comic 8

Isnin, 28 Julai, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Mongol, Mudy Taylor, Kemal Palevi, Nirina Zubir &Nikita Mirzani

Lapan anak muda masing-masing mempunyai alasan dan motif yang bebeza dalam melakukan rompakan bank. Ada yang merompak kerana Galau, Hobby, Iseng, Adrenaline Sport, bahkan ada yang merompak untuk membangunkan panti asuhan dan rakyat miskin.Kesemua perompak tersebut akan terbagi menjadi tiga kumpulan dengan kemampuan dan jam terbang yang berbeza. Aksi berkembang dari rompakan yang awalnya terlihat seperti kebetulan yang aneh, terkepong oleh pasukan polis dengan AKP-nya yang cantik, hingga akhirnya mereka harus saling bekerja sama dan untuk menemukan jawapan dari teka teki yang ada serta mencari jalan keluar terbaik untuk semua.

 

[Filem] Moga Bunda Disayang Allah

Selasa, 29 Julai, 10 malam

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Shandy Aulia, Fedi Nuril, Alya Rohali, Donny Damara

Karang yang dihantui rasa bersalah kerana tidak dapat menyelamatkan anaknya telah melarikan diri ke sebuah pulau. Kehidupannya mula berubah apabila Karang di minta untuk mejadi guru kepada Melati. Mampukah Melati mengembalikan diri Karang yang sebenar  seperti dahulu?

 

 

[Filem] Laskar Pelangi 2

Ahad, 3 Ogos, 3 petang

Durasi: 120 minit

Barisan Pelakon: Lukman sardi, Abimana, Astrid Roos

Mengisahkan tentang keindahan persahabatan anak-anak Laskar Pelangi dalam menggapai mimpi mereka disamping usaha mereka dalam mempertahankan rumah yang bakal ditutup.

 

 

ASTRO TVIQ (SALURAN 610)

[Edutainment] Oh My English – Hari Raya

Ahad, 3 Ogos, 9.30 malam

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 30 minit x 1 episod

Barisan Pelakon: Zain Saidin, Adibah Noor, Aaron Aziz, Harun Salim Bachik, Waris

Pada Hari Raya kelas 4 Merah telah dijemput oleh Putri ke rumahnya. Pada masa yang sama, Khai juga berbuat demikian. Namun begitu, Khai meminta mereka pergi ke rumah Putri. Para pelajar ke rumah Putri dengan menumpang kereta Henry. Mereka tersesat dan berakhir di suatu kawasan lain. Lebih malang lagi apabila kereta Henry mengalami kerosakan. Mereka berkeliaran mencari pondok telefon untuk menghubungi Putri tetapi sebaliknya mereka sampai ke rumah nenek Hani secara tidak sengaja. Hani membantu mereka keluar dari situ dan mengikuti mereka ke rumah Putri. Mereka berjaya menghubungi Putri melalui telefon tetapi Putri tidak membalas kerana tidak dapat mendengar dengan jelas. Kereta Henry rosak semula. Para pelajar berasa hampa kerana tidak dapat menikmati hidangan hari raya yang lazat. Tiba-tiba muncul Waris . Sebenarnya Waris ialah sepupu Khai. Kemarahan Khai bermula apabila para pelajar memilih rumah Putri terlebih dahulu memandangkan rumah terbukanya lebih sederhana. 

 

 

ASTRO CERIA (SALURAN 611)

[Hiburan] Projek Ceria

Jumaat, 8 & 15 Ogos, 11.30 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 30 minit x 2 episod

Zizan Razak memenuhi Impian kanak-kanak yang mengalami masalah kesihatan untuk bertemu dengannya dengan bantuan “Dream team”. Dalam setiap episod, kejutan epik dirancang dengan harapan membawa sinar kegembiraan dan kasih sayang kepada mereka.

 

[Hiburan] Bam Bam Bil

Jumaat, 15 & 22 Ogos, 11 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 30 minit x 2 episod

Sebuah program yang mengetegahkan cabaran yang memerlukan mereka membaca petunjuk untuk menyelesaikan cabaran yang diberi. Semasa cabaran, kedua – dua mereka dikehendaki mengumpul blok – blok huruf dari bermulanya cabaran di Kuala Lumpur sehinggalah cabaran terakhir yang dilakukan di Jakarta kerana pada akhir cabaran ini mereka akan menyelesaikan ‘puzzle’ dari huruf yang dikumpulkan. Dalam program ini, kita akan melihat ikon kegemaran kanak-kanak ini akan bersaing antara satu sama lain. Mereka akan bersaing di ibu negara terkenal Malaysia dan Indonesia – Kuala Lumpur dan Jakarta. Di Kuala Lumpur, kebanyakannya mereka akan  melakukan cabaran lebih kepada ekstrem dan di Jakarta pula cabaran banyak berkait rapat dengan kehidupan seharian Tegar.

 

[Muzikal] Konsert Raya Ceria Popstar

Ahad, 17 Ogos, 11.30 pagi

Siaran Serentak: Saluran Maya HD (135)

Durasi: 90 minit

Konsert Raya Ceria Popstar akan menyatukan sekali lagi peserta-peserta Ceria Popstar 2 untuk sambutan Raya tahun ini. Persembahan khas lagu-lagu Raya lama dan baru akan dipersembahkan oleh mereka disamping lawak jenaka dari tunjang utama Ceria Popstar seperti Zizan Razak, Johan, Sleeq, Alyah, Waris dan ramai lagi.

 

 

ASTRO MAYA HD (SALURAN 135)

[Drama] Manis                                    

Selasa, 29 Julai, 5 petang

Durasi: 30 minit

Barisan Pelakon: Siti Saleha, Caca Maembong, Nabil Abdul & Mat Redha

Manis adalah sebuah drama bersiri dokumentari mengenai seorang akauntan bernama Anis (Siti Saleha) yang bekerja di sebuah kedai kek dan pastry, yang terpaksa mengambil alih kedai tersebut apabila kedai tersebut hampir ditutup.

 

 

ASTRO AWANI (SALURAN 501)

[Berita] Rumah Terbuka Kini Trending

Isnin, 28 Julai, 8.15 minit

Durasi: 15 minit

Pengacara: Ian Johan Ariff, Dzulfitri Yusop & Norsiah Ramli

Meraikan Syawal – perbualan di media sosial             

 

 

ASTRO ARENA (SALURAN 801)

[Filler] Ucapan Istimewa Raya

Khamis, 17 Julai & Sabtu, 2 Ogos

Hos: Bakat Arena (TV & Radio)

Jemputan: Atlet

Mengucapkan Selamat Hari Raya kepada penonton dan memberikan sedikit nasihat dan bimbingan kepada mereka.

 

[Filler] Raya Video Muzik

Sabtu, 18 Julai & Ahad, 2 Ogos

Hos: Bakat Arena

Jemputan: Atlet

Lagu Selamat Hari Raya nyanyian Ahmad Jais akan dinyanyikan semula oleh bakat-bakat Arena.

ASTRO FIRST EXCLUSIVE (SALURAN 480)

 

[Filem] Nostalgila

Barisan pelakon: Sharifah Amani, Christina Suzzane, Modee, Afdlin Shauki & Adibah Noor

Beberapa hari sebelum Raya, dua orang pelajar universiti, Zatul dan Ummi, berkongsi satu dilemma – mereka berdua tidak boleh balik kampung untuk beraya. Kecuali mereka memandu kereta. ‘Nostalgila’ merupakan kisah dua insan yang langsung tidak berkenalan sesama sendiri tetapi  bersatu kerana terdesak untuk pulang beraya. Perjalanan yang sepatutnya nostalgik hampir bertukar menjadi tragik kerana seorang waras, seorang lagi tidak pasti.

TNBR 1 [Telefilem] Tak Nak Balik Raya

Barisan pelakon: Aaron Aziz, Siti Saleha, Ruminah Sidek & Azhar Sulaiman

Mengisahkan Omar yang tidak mahu pulang beraya di kampong isterinya, Aini kerana berasa serik dengan pengalaman lalu dan rimas dengan ipar duainya. Kedatangan Mak Mah, nenek Aini secara mengejut ke rumah mereka membuatkan Omar dan Aini terpaksa pulang ke kampong sebelum hari raya untuk menghantar Mak Mah pulang semula ke kampong. Akhirnya Omar mengalah untuk beraya di kampong isterinya. Pelbagai kejadian buruk yang menimpa Omar akibat kecuaian abang iparnya.

 

Check Also

MEISKA ADINDA MENSAJIKAN LAGU ‘DURSILA’ UNTUK OST DRAMA MALANG SI PUTERIMEISKA ADINDA

Meiska Adinda, penyanyi muda dan penulis lagu berasa dari Bali, Indonesia, telah berjaya memperolehi pengiktirafan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *