Thursday , February 2 2023

AIRASIA Terbang 4x Seminggu Dari Kuala Lumpur – Kalibo

Photo1 (1)

Airasia semalam mengumumkan laluan terbaru iaitu penerbangan terus menghubungkan Kuala Lumpur ke Kalibo,Filipina yang akan mula beroperasi pada 18 April 2014.Kalibo adalah pintu masuk ke pantai dan Pulau Boracay di Filipina dan penerbangan 4x seminggu ini akan beroperasi pada setiap hari Isnin, Rabu, Jumaat dan Ahad. Laluan ini juga merupakan laluan ketiga destinasi Filipina dengan penerbangan terus dari Kuala Lumpur, Miri dan Kota Kinabalu.

Sehubungan dengan itu,AirAsia akan menawarkan tempat duduk percuma dengan cukai dan surcai serendah dari RM77 sehala yang boleh ditempah menerusi laman web ww.airasia.com dari 12.00 tengah hari mulai 19 Februari 2014 sehingga 23 Februari 2014.

Selain dari tempat duduk percuma, program kesetiaan global AirAsia, BIG juga menawarkan keutamaan penebusan bagi ahli BIG bermula dari 0 BIG Points, bermula dari 0001 hingga 1200 (GMT+8) pada 19 Februari, terlebih dahulu dari orang awam. Tempoh perjalanan bagi tempat-tempat duduk percuma bermula dari tarikh bermulanya penerbangan sulung pada 18 April 2014 sehingga 31 Januari 2015. 

Selain dari laman web, tempat duduk percuma ini boleh ditempah menerusi applikasi mudah alih AirAsia yang tersedia bagi iPhone, peranti Android, Blackberry Z10 dan kini platform telefon mudah alih Windows. Hanya cari AirAsia di app store platform mudah alih masing-masing untuk muat turun dan mula menempah.

Kalibo adalah pusat daerah Aklan dan juga dikenali sebagai pintu masuk utama ke pantai putih di Pulau Boracay dan pulau-pulau disekeliling dan pantai-pantai yang merupakan destinasi yang sesuai bagi masyarakat bandar yang inginkan percutian yang dapat merehatkan minda atau menikmati aktiviti seperti snorkelling dan menyelam. Kalibo juga adalah pusat pembuatan fabrik buatan tangan Filipina yang dikenali sebagai kain Pina yang diperbuat daripada fiber pokok nenas dan acara tahunan Ati-Atihan festival yang disambut setiap minggu ke-3 bulan Januari.

Untuk perkembangan terkini mengenai AirAsia, serta promosi dan aktiviti, ikutilah di Twitter (twitter.com/AirAsia) atau Facebook (facebook.com/AirAsia).

 

Flight Schedule for Kuala Lumpur – Kalibo (Commencing 18th April 2014): Route  Flight No  ETD  ETA  Frequency 
Kuala Lumpur– Kalibo  AK 608 1040hrs 1435hrs Mon, Wed, Fri, Sun
Kalibo – Kuala Lumpur  AK 609 1505hrs 1850hrs Mon, Wed, Fri, Sun

Check Also

Galaxy Buds2 Pro: Taking Immersive Sound Deeper with Earbuds Built for Comfort

Samsung Electronics’ new Galaxy Buds2 Pro are set to take your everyday listening experiences to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *