Thursday , February 9 2023

Barisan Telefilem & Filem Hebat Sepanjang Minggu Raya Pertama Di TV3

LogoAnugerahSyawal (2)

Hanya tinggal dua minggu lagi sebelum umat Islam menyambut bulan Syawal. Seperti tahun-tahun lepas, TV3 meneruskan tradisi untuk menyediakan pelbagai program menarik menerusi filem, telefilem, majalah & dokumentari, variasi, muzikal dan program kanak-kanak yang bertemakan ‘Anugerah Syawal’ sepanjang sambutan Hari Raya bermula 27 Julai 2014.

Istimewa buat tatapan penonton setia TV3, drama-drama eksklusif yang merupakan kesinambungan daripada drama bersiri popular akan menghiasi kaca TV sepanjang minggu raya pertama pada waktu perdana bermula 9.00 malam menerusi slot Fiesta Raya. Antaranya, Love You Mr. Arrogant Raya, Sebenarnya Saya Isteri Dia Raya, Kampung Girl Raya dan Yes, Boss! Raya. Selain itu, TV3 turut menyiarkan telefilem baharu iaitu Spain Uools. Tidak ketinggalan juga filem blockbuster iaitu Balistik lakonan Dato’ Rosyam Nor yang merupakan tersebut merupakan siaran pertama menerusi TV3!

Poster Love You Mr Arrogant Raya

Fiesta Raya: Love You Mr Arrogant Raya

Menjelang Raya, 9.15 malam

Kebahagiaan rumah tangga Zara dan Irham bersama anak sulung mereka, Nazriel Iman yang baru berusia setahun kembali teruji. Konflik mula melanda hidup Zara dan Irham apabila Zara membuat keputusan untuk berkerja di pejabat lamanya. Irham dan Farizah (isteri Hardy) mula menerima gambar-gambar yang menunjukkan kecurangan antara Zara dan Hardy.

Pelakon: Azlee Khairi, Zara Zya, Idris Md Diah, Mustafa Kamal, Fadillah Mansor, Norish Karman, Azizul Azman.

Poster SSID Raya

 

Fiesta Raya: Sebenarnya Saya Isteri Dia Raya

Hari Raya Pertama, 9.00 malam

Firash (Izzue Islam) dan Syafa (Tiz Zaqyah) telah dikurniakan sepasang anak kembar yang bernama Errand dan Rieya. Bagaimanakah Firash berhadapan dengan situasi baharu ini?

Pelakon: Izzue Islam, Tiz Zaqyah, Azlee Khairi, El Faezah Al Haq, Watie Saldi 

Kampung Girl Raya

Fiesta Raya: Kampung Girl Raya

Hari Raya Kedua, 9.00 malam

Ain sedang sarat mengandung dan mengidam makanan yang pelik-pelik di kampung. Asyraf cuba memenuhi permintaannya dalam mencari nangka dan daging unta walaupun terpaksa menghadapi pelbagai masalah untuk mendapatkan makanan tersebut.

Pelakon: Akim Ahmad, Nad Zainal.

 Poster Yes Boss! Raya

Fiesta Raya: Yes Boss! Raya

Hari Raya Ketiga, 9.00 malam

Apakah yang akan berlaku apabila Aryana dan Irham bertukar perwatakan selepas mereka berkahwin? Aryana menjadi ‘bossy’ manakala Irham hanya mengikut kehendak Aryana. Aryana enggan berkerja dengan Irham dan lebih selesa menjadi suri rumah sepenuh masa. Irham sering meluahkan masalah kepada pembantu peribadi baharunya, Nisya. Irham mula rapat dengan Nisha yang lemah lembut.

Pelakon: Fahrin Ahmad, Emma Maembong, Nur Risteena.

 

Fiesta Raya: Balistik

Hari Raya Keempat, 10.00 malam

Balistik menceritakan kisah Saga, seorang pembunuh upahan dan ahli kongsi gelap. Dengan keadaan hidup beliau yang berisiko tinggi telah memaksa Saga meninggalkan isterinya Salina dan anak mereka. Selepas enam tahun, semasa menjalankan misi, Saga kebetulan bertemu dengan Salina semula, tetapi dia kini isteri Inspektor Nizam, yang merupakan sahabat baik Saga ketika mereka berada di rumah anak yatim.

Tersepit di antara dua pilihan sama ada kawan baik ataupun tugasnya, Inspektor Nizam telah pun memutuskan untuk menangkap Saga, manakala Saga pula telah diperintahkan oleh ketua kongsi gelap untuk membunuh mana-mana pegawai penguatkuasa undang-undang yang menghalang kegiatan mereka.

Pelakon: Dato’ Rosyam Nor, Adi Putra, Rita Rudaini, Rykarl Iskandar, Jack Lim, Gan Mei Yan.

Spain-Uoolss

Fiesta Raya: Spain Uoolss

Hari Raya Kelima, 9.00 malam

Mak Cun telah memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM 10,000 sebagai ibu tunggal terbaik di kampungnya. Dia bercadang untuk memberikan kejutan kepada anak perempuannya yang kini menetap di Sepanyol. Namun, Mak Cun berhadapan dengan masalah di Sepanyol kerana dia telah kehilangan alamat anaknya.

Pelakon: Nora Danish, Shaheizy Sam, Erma Fatima 

Pastikan anda menonton telefilem-telefilem tersebut pada minggu raya pertama di TV3. Layari laman web www.ramadanraya.com.my untuk mengikuti perkembangan terkini #SeindahRamadan dan #AnugerahSyawal.

Untuk mendapatkan maklumat dan perkembangan terkini, penonton boleh melayari laman sesawang TV3 di www.tv3.com.my serta laman sosial Facebook, Instagram & Twitter TV3Malaysia. Selain itu, penonton yang terlepas menyaksikan program ini boleh menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my.

Check Also

“Kehilangan”: Sudah Tiba Masanya Kesedaran Kesihatan Mental Menerusi Muzik Diketengahkan

Jerry Zakaria atau nama sebenar Mohd Zamhari bin Zakaria hari ini, melancarkan single terbaharunya yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *