Thursday , February 2 2023

HYPPTV Lancar Tiga Pakej Nilai Terbaharu

HYPPTV Lancar Tiga Pakej Nilai Terbaharu | Telekom Malaysia Berhad (TM) menerusi perkhidmatan IPTV yang pernah memenangi anugerah, HyppTV hari ini melancarkan tiga (3) Pakej Nilai terbaharu untuk pelanggan-pelanggannya di acara HyppCarnival yang berlangsung di Paradigm Mall.

HYPPTV Lancar Tiga Pakej Nilai Terbaharu | Telekom Malaysia Berhad (TM) menerusi perkhidmatan IPTV yang pernah memenangi anugerah, HyppTV hari ini melancarkan tiga (3) Pakej Nilai terbaharu untuk pelanggan-pelanggannya di acara HyppCarnival yang berlangsung di Paradigm Mall. Tiga pakej nilai tersebut adalah:

  • HyppTV Jumbo Pack – pakej terbaharu untuk seisi keluarga yang menampilkan saluran Hiburan, Berita, Kanak-kanak, Sukan dan Gaya Hidup terbaik daripada HyppTV pada harga menarik iaitu RM60 sebulan.
  • HyppTV Aneka Pack dan HyppTV Varnam Pack – dua (2) pakej vernakular khusus untuk penonton berbangsa Melayu dan India pada harga terbaik RM30 sebulan. Pakej-pakej ini adalah penambahan kepada pakej sedia ada iaitu Ruby Pack untuk penonton berbangsa Cina.

Mengulas mengenai penawaran pek nilai terbaharu daripada HyppTV, Jeremy Kung, Naib Presiden Eksekutif, New Media, TM berkata, “Sambutan memberangsangkan yang kami terima untuk pakej-pakej sebelum ini adalah bukti bahawa pelanggan-pelanggan kami inginkan pilihan yang ringkas dan berbaloi apabila memilih kandungan hiburan mereka. Dengan Jumbo Pack, kami mempertingkatkan formula tersebut dengan memberi kepada mereka hanya yang terbaik bukan sahaja untuk saluran Hiburan, Berita, Kanak-kanak dan Gaya Hidup, malah juga penawaran kandungan Sukan premium terbaik kami. Semua ini dengan hanya RM60 iaitu penjimatan sebanyak RM270 sebulan. Kini anda bukan sahaja boleh menikmati program-program bertaraf antarabangsa buat pertama kali dan secara eksklusifnya seperti The House of Cards, Extant, Gotham atau Grimm malah juga acara-acara sukan secara langsung seperti Liga Juara-Juara UEFA atau Liga Perdana Inggeris Barclays.”

_MG_8905

Aneka Pack membawakan buat peminat hiburan Berbahasa Melayu dengan pelbagai saluran termasuk filem, drama, gaya hidup dan animasi. Dengan pakej ini, peminat boleh menonton drama-drama seperti ‘Permainan Cinta’, ‘BIB’, ‘Cinta Si Egois’, ‘Selipar Jepun dan Stiletto Merah’ dan ‘Tu Dia’. Pakej ini lebih tertumpu kepada saluran-saluran tempatan seperti HyppSensasi, Dunia Sinema, Hypp Variasi, Al Hijrah On Demand, Astro Oasis dan termasuklah Discovery Kids, Sony Max dan Channel M bagi kepelbagaian pakej salurannya.

Untuk Varnam Pack, ini merupakan julung kalinya HyppTV menghimpunkan program hiburan berbahasa Hindi dan Tamil yang berkualiti tinggi, jadi pelanggan-pelanggan kami yang meminati Shah Rukh Khan, Salman Khan dan filem-filem blockbuster Bollywood boleh mendapat manfaat daripada penawaran ini. HyppTV Varnam Pack menawarkan saluran premium India seperti Sony Max, Bindass Play, UTV Bindass, Astro Vanavil, Makkal TV, Jaya Max, UTV Movies dan juga Discovery Kids.

_MG_9183

Manakala HyppTV Jumbo Pack menghimpunkan saluran-saluran seperti Warner TV, Universal Channel, Cinema World, RTL CBS Entertainment, BBC Knowledge, CBeebies, Nick Jr, HyppSports, MUTV, Astro SuperSports dan banyak lagi.

sports-pack

Tambah Jeremy, “Selain terus memberikan fleksibiliti kepada pelanggan-pelanggan kami untuk membayar hanya untuk saluran-saluran yang ingin mereka tonton menerusi pilihan ala carte, pakej–pakej ini adalah cara terbaik buat mereka yang semakin prihatin dengan kenaikan kos untuk memenuhi keperluan hiburan di kediaman mereka dengan nilai penjimatan terbaik. Dengan Ja-Jumbo Deal oleh TM, pelanggan jalur lebar berkelajuan tinggi boleh menikmati lebih penjimatan dan menaik taraf kelajuan jalur lebar dengan cara mendaftar HyppTV Jumbo Pack. Selain itu, mereka boleh menonton rancangan-rancangan kegemaran mereka ketika berada di luar rumah menerusi aplikasi HyppTV Everywhere, yang boleh dimuat turun daripada AppStore atau PlayStore.”

aneka-pack

Bukan itu sahaja. Sebagai sebahagian daripada usaha untuk menggalakkan penggunaan perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi, TM turut memperkenalkan promosi terbaharunya, iaitu “Ja-Jumbo Deal”. Melalui promosi ini yang berlangsung bermula 15 Januari sehingga 15 April 2015, pelanggan yang mendaftar untuk HyppTV Jumbo Pack yang terbaharu, boleh menikmati naik taraf kelajuan jalur lebar mereka sehingga 20Mbps dengan harga istimewa dan eksklusif! Selain itu, pelanggan baru UniFi dan Streamyx 4 & 8 Mbps juga akan dapat menikmati satu (1) bulan tontonan secara PERCUMA untuk semua saluran premium di HyppTV.

jumbo-pack

Bagi meraikan pelancaran pakej-pakej terbaru ini, HyppTV bersama rakan kongsi kandungannya menganjurkan HyppCarnival yang penuh aktiviti-aktiviti ceria untuk menarik peminat-peminat cilik dengan penampilan Teletubbies, Dora the Explorer dan Diego buat julung kalinya di Malaysia, persembahan daripada penyanyi Indonesia Citra Scholastika, kemunculan para pelakon “Ah Boys to Men” dari Singapura, selebriti-selebriti tempatan seperti Nora Danish, Faizal Hussein, Farahdhiya, Razali Hussain, Shima Anuar, Amaris, Julia Ziegler, Sari Yanti, Shah Iskandar, Ryzal Jaafar, Zalif Sidek, Ika Nabila dan ramai lagi. HyppCarnival dibawakan oleh Huawei dan Pensonic, dan Paradigm Mall sebagai Rakan Lokasi Rasmi dan Star Radio Group yang terdiri daripada Suria FM, Red FM, Capital FM dan 988 FM sebagai Rakan Radio Rasmi. 

ruby-pack

HyppTV kini menawarkan kepada para pelanggannya sebanyak 124 saluran dengan 44 saluran dalam Definisi Tinggi (HD) – yang terdiri daripada 56 saluran premium, 22 saluran percuma, 8 saluran Radio, 16 saluran Video-On-Demand dan 22 saluran interaktif dalam pelbagai pakej nilai dan pilihan secara ala-carte. HyppTV dikuasakan oleh perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi TM, UniFi dan Streamyx 4Mbps dan 8Mbps yang tersedia untuk penonton tanpa mengira cuaca melalui pakej kediaman dan perniagaan bagi UniFi dan Streamyx. Pelanggan HyppTV juga boleh menikmati dunia hiburan yang telah dihimpunkan melalui HyppTV Everywhere. Setakat ini, HyppTV mempunyai lebih 800,000 pelanggan.

varnam-pack

Bertepatan dengan janjinya ‘Hidup Lebih Mudah’, pelanggan yang berada di luar rumah akan dapat menonton program-program dan kandungan VOD HyppTV pada peranti pintar mereka melalui aplikasi mudah alih HyppTV Everywhere. Aplikasi mudah alih ini kini membolehkan pendaftaran dalam aplikasi (in-app registration) melalui nombor telefon bimbit, alamat e-mel dan Facebook. Aplikasi ini boleh dimuat turun di Google Play untuk Android dan App Store untuk Apple.

 

Check Also

Galaxy Buds2 Pro: Taking Immersive Sound Deeper with Earbuds Built for Comfort

Samsung Electronics’ new Galaxy Buds2 Pro are set to take your everyday listening experiences to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *