‘Konsert Teaterikal Suara Kita’ Imbau Kenangan 5 Filem

IMG_9206-1

Konsert ini buat pertama kalinya menggabungkan kembali tiga bintang hebat tanah air yang pernah mencetus fenomena dalam industri perfileman tanah air sekitar 90-an iaitu Awie, Erra Fazira dan Ziana Zain.

TEA_8081

Berlangsung selama lebih kurang tiga jam, ‘Konsert Teaterikal Suara Kita’ berkonsepkan gabungan lakonan dan nyanyian dalam mengimbau kembali episod kegemilangan filem-filem Melayu pecah panggung.

IMG_9327-1

Pementasan arahan sutradara hebat, Erma Fatima ini memanifestasikan semula sorotan babak-babak dari deretan filem-filem seperti ‘Sembilu’, ‘Sembilu 2’, ‘Tragedi Oktober’, ‘Maria Mariana 2’ dan ‘Merah’ yang pernah menggegarkan industri filem Malaysia suatu ketika dahulu sebagai teras dan latar penceritaan.

TEA_8008-2

Konsert yang menelan kos sebanyak RM1.4 juta dipentaskan selama 7 hari (dari 3 hingga 9 Mac) berturut-turut di Istana Budaya. Bagi peminat-pemiat yan masih belum mendapatkan tiket-tiket boleh layari www.ticket2u.biz.

Check Also

COËX TERUS DIHANTUI “PAKU DURJANA”

Kumpulan M-POP berbakat COËX yang terdiri daripada empat gadis cantik – Mikaela, Elysha, Dals, dan Amy merupakan artis di …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *