Thursday , November 30 2023

Magnet Team Bantu Mangsa Banjir Di Hulu Langat

Banjir besar yang telah melanda negara kita baru-baru ini telah menjadi mimpi ngeri kepada mangsa-mangsa banjir di seluruh Malaysia.Pelbagai usaha untuk membantu mangsa banjir telah pun digerakkan oleh ramai pihak dari agensi kerajaan ,NGO,syarikat korporat,inisiatif individu dan ramai lagi yang membantu khususnya pasca banjir.

Inisiatif Magnet Team yang terdiri dari 12 orang sahabat akrab yang digerakkan oleh Puan Seri Nisa Bakri dan rakan-rakan iaitu PS Dato Zainab Kader ,Dato Fatimah Abdul Hamid,Suzimah Hazish,Marina Kenis Tio,Alex Navanith,Sue,Fieda Khalid,Datin Aimi dan Maksu .Mereka telah menyediakan sebanyak 300 pes makanan sedia dimasak untuk disumbangkan kepada mangsa-mangsa banjir.

Selain itu juga Magnet Team turut menyumbang 250 bungkus nasi kandar dan nasi ayam kepada mangsa banjir di sekitar Hulu Langat disamping menyumbangkan pakaian yang telah disusun mengikut saiz dan jantina kepada mangsa-mangsa banjir yang sangat memerlukan bantuan.

Yang menarik juga ialah salah seorang Magnet Team ini iaitu PS Dato Zainab Kader yang telah pun berumur 75 tahun tetapi tetap aktif turun padang membantu memberikan sumbangan kepada mangsa banjir sekitar Hulu Langat dan menghantar sendiri bantuan makanan di masjid Hulu Langat . Kegigihan PS Dato Zainab Kader dalam membantu mangsa banjir ini wajar dicontohi oleh semua khususnya anak muda Malaysia agar lebih aktif untuk turun padang membantu mangsa-mangsa banjir yang sedang menderita.

Magnet Team turut menyumbang pelbagai bantuan untuk mangsa banjir melalui pelbagai NGO disamping meneruskan usaha bantuan pasca banjir yang lebih mencabar.

Usaha Magnet Team ini wajar diteladani oleh masyarakat kita bagi mewujudkan lebih ramai lagi “Unsung Heroes” yang mengambil berat dan peduli terhadap kebajikan mereka yang berada dalam kesusahan seperti mangsa-mangsa banjir ini.

Puan Seri Nisa Bakri

Orang ramai yang berminat berkerjasama membantu usaha murni ini bolehlah bersama-sama menyumbang melalui:-

*CIMB Bank*

*8008336625*

*NJB Innari Sdn Bhd*

*Ref: NB Flood Donation*

(Magnet Team)

Check Also

USANITA SDN BHD DAN PERKEP MALAYSIA BERGABUNG UNTUKMENINGKATKAN MARTABAT WANITA MALAYSIA

Usanita Sdn Bhd berbesar hati menerima jemputan kolaborasibersama Persatuan Keluarga Polis Malaysia (PERKEP). Matlamat dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *