MISS COSMOWORLD “INISIATIF GLOBAL UNTUK MEMBERDAYAKAN WANITA DAN MEMPERKENALKAN WARISAN BUDAYA MALAYSIA” 

“Miss CosmoWorld,” sebuah platform yang memecah bakat wanita dan merayakan kepelbagaian budaya, mengumumkan visi ambisiusnya hari ini di Hyatt Place Bukit Jalil.

Acara yang dihormati ini disertai oleh para tetamu terkemuka, termasuk Tetamu Kehormat dan Penasihat Kehormat Miss CosmoWorld, YM Tengku Dato’ Hisharmuddn Zaizi Bin YAM Tengku Bendahara Azman Shah, bersama-sama dengan pihak-pihak yang mendorong inisiatif ini, Pengasas Miss Carrie Lee dan Pengerusi Penganjur Mr. James Bak.

Di tengah-tengah misi Miss CosmoWorld terletak komitmen mendalam untuk mempromosikan warisan budaya Malaysia yang kaya di pentas global. Dengan visi untuk menyokong, membimbing, menginspirasi, memotivasi, mendidik, dan memberdayakan wanita agar menjadi versi terbaik diri mereka, inisiatif ini memulakan perjalanan transformasi menuju inklusiviti, kepelbagaian, dan pemberdayaan.

Beberapa sorotan dari pelancaran media termasuk:

  1. Pengangkatan Pengarah Kebangsaan: Miss CosmoWorld dengan bangga memperkenalkan Pengarah Kebangsaan yang mewakili negara-negara dari seluruh dunia. Individu terhormat ini akan berfungsi sebagai duta pertukaran budaya dan pemberdayaan, membina bakat dan memupuk pemahaman lintas budaya secara global.
  2. Pengumuman Audisi Malaysia: Bakat-bakat berbakat di seluruh Malaysia dijemput untuk mempersembahkan kemahiran dan kebanggaan budaya mereka ketika Miss CosmoWorld memulakan audisi pada bulan Jun 2024. Audisi ini menjanjikan platform bagi wanita untuk merangkul identiti unik mereka dan berkilau di pentas antarabangsa.
  3. Pengumuman World Bootcamp: Perjalanan menuju pemberdayaan dan penemuan diri bermula dengan World Bootcamp, yang dijadualkan akan berlangsung pada pertengahan November 2024. Peserta dari latar belakang yang pelbagai akan menjalani latihan menyeluruh, penjagaan, dan pendedahan budaya, mempersiapkan mereka dengan kemahiran dan keyakinan untuk menghadapi cabaran dalam dunia moden.
  4. Final Miss CosmoWorld Malaysia di JW Marriott Hotel Kuala Lumpur: Puncak perjalanan Miss CosmoWorld Malaysia berakhir dengan acara Final Malaysia yang sangat dinantikan, yang akan berlangsung pada 27 Oktober 2024, di hotel mewah JW Marriott Kuala Lumpur. Acara ini menjanjikan persembahan yang memukau tentang kecantikan, bakat, dan kepelbagaian budaya, dengan wanita dari seluruh dunia bersaing untuk gelaran yang didambakan.
  5. Mencari Kolaborasi dan Rakan Kongsi: Dalam landskap yang dinamik dalam dunia pertandingan kecantikan, Miss CosmoWorld sentiasa mencari kolaborasi dan rakan kongsi baru untuk meningkatkan inovasi dan relevansi pertandingan kami. Sama ada melalui kemajuan teknologi atau memanfaatkan sumber tambahan, kami mengalu-alukan idea kreatif dan cadangan. Jika anda mempunyai cara dan wawasan untuk bekerjasama, jangan ragu untuk menghubungi kami melalui maklumat hubungan yang disediakan di bawah.

Pengasas Miss Carrie Lee menyatakan semangatnya terhadap inisiatif ini, dengan berkata, “Miss CosmoWorld pageant adalah platform bagi wanita untuk merangkul keunikan diri mereka, merayakan warisan budaya mereka, dan mengejar impian dengan keyakinan dan tekad. Melalui inisiatif ini, kami berusaha untuk memberdayakan wanita agar menjadi pemimpin dan pembuat perubahan dalam komuniti dan lebih jauh lagi. Beliau juga menghargai Hyatt Place Bukit Jalil dan Datuk Wira Vincent Lye kerana menjadi penaja tempat dan makanan kami serta menjadi tuan rumah sidang akhbar prestij kami.”

Dalam ucapan beliau, Pengerusi Penganjur Encik James Bak menyuarakan perasaan yang serupa, menekankan kuasa transformasi pemberdayaan dan pertukaran budaya dalam mendorong perubahan positif dan memupuk pemahaman bersama.

Apabila Miss CosmoWorld memulakan perjalanan yang menginspirasi ini, ia mengundang individu dan komuniti untuk berganding bahu dalam memperjuangkan pemberdayaan wanita dan mempromosikan kepelbagaian budaya serta inklusiviti di peringkat global.

Check Also

TCL DAN LAZADA MEMPERKENALKAN TV QLED T7B DANTV GOOGLE V6B YANG CANGGIH SECARA EKSKLUSIF DALAM TALIAN

TCL, pemimpin global dalam elektronik pengguna dan jenama TV kedua terbesar di dunia, telah mengumumkan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *