Sunday , February 25 2024

realme X2 Pro paling ‘HYPE’ dengan 90Hz Ultra Smooth Display

realme X2 Pro didatang khas dengan skrin paparan AMOLED dengan 90Hz refresh rate . Ia merupakan skrin paparan yang paling lancar ketika ini.Realme X2 Pro ini juga mempunyai kenaikan 50% frame rate dengan zero lag.

Dengan kenaikan frame rate ini, maka gamers di luar sana akan dapat bermain game tanpa gangguan serta lag. Skrin paparan juga 6.5 inci Samsung Display dengan DCI-P3 Color Space.

realme X2 Pro mempunyai skrin paparan 6.5-inci Super AMOLED, yang terdiri daripada bahan pendarfluor E3 baru yang menawarkan sehingga 1,000 nits dalam kecerahan dan nisbah kontras 2 juta, sekaligus mencapai pengurangan kuasa sebanyak 5%.Ia juga mempunyai mod perlindungan mata stroboskopik dan penapis cahaya biru, mengurangkan sinaran cahaya sebanyak 37.5% berbanding dengan bahan E2.

Dengan Gorilla Glass 5 pada permukaan skrin, realme X2 Pro mempunyai waterdrop pada kamera depan dan penderia yang berada di bahagian atas badan. Bezel minimum dan ultra sempit dan reka bentuk asas tipis 3.65mm bagi meningkatkan ketegangan peranti  dan dilengkapi dengan nisbah skrin ke-badan ultra-tinggi 91.7% yang menjadikan realme X2 Pro sangat ringan dan nipis serta sangat mudah untuk memegang.

Selain dari 90Hz Ultra Smooth Display, realme X2 Pro juga disokong dengan HDR10+, keterlihatan skrin luaran, mod perlindungan mata malam serta kesan visual ultra jelas bagi pengalaman menonton dengan lebih selesa dan jelas. Peranti ini juga mempunyai sijil Full Care Display Certification by TU V Rheinland.

Dengan skrin Super AMOLED, realme X2 Pro dilengkapi dengan pengiktirafan cap jari G3.0 terbaru dan penyelesaian kunci, yang telah menggandakan kawasan sentuhan sensitif dan peningkatan intensiti isyarat sebanyak 40%.Pengimbas cap jari untuk realme X2 Pro juga telah dipertingkatkan. Ia hanya mengambil masa selama hanya 0.23 seconds untuk membuka peranti ini.

Jadi untuk pengguna di luar sana, jangan lupa 2 Disember 2019 ini untuk mengetahui harga serta tarikh jualan realme X2 Pro.

Check Also

Siri HONOR Magic mendapat sambutan hangat, prapesan sekarang untuk hadiah percuma bernilai lebih RM2,200

Telefon pintar flagship terbaharu HONOR Magic5 Pro dan HONOR Magic Vs menerima sambutan hangat selepas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *