Selepas Dua Dekad, BLUE Masih Berbisa!

Malam konsert quartet Inggeris yang popular di sekitar awal tahun 2000 ‘Blue 20th Anniversary: Heart & Soul Tour’ semalam ternyata menghiburkan dengan aksi bertenaga tanpa henti oleh ahli kumpulan tersebut seperti Duncan James, Lee Ryan, Simon Webbe dan Antony Costa.

Ruang Dewan Plenary KLCC dipenuhi seramai 2,900 peminat yang hadir bagi menyaksikan konsert istimewa itu yang bermula pada jam 8:00 malam dan telah dibawakan khas oleh penganjur acara terunggul masa kini, Hitman Solutions dan Happymoon.

Menurut Encik Rohit Rampal, Ketua Pegawai Eksekutif & Pengasas Hitman Solutions, “Seperti yang kami (Hitman Solutions & Happymoon) jangkakan jualan tiket laris dalam masa yang singkat dengan rata-rata umur pembeli dalam lingkungan lewat 20-an dan pertengahan 40-an.

Kami sangat terharu dengan respon yang amat memberangsangkan oleh peminat kerana percaturan membawa boy band dari UK iaitu Blue ternyata membuahkan hasil.”

Walaupun selepas dua dekad, Blue masih lagi berbisa dengan aksi lincah mereka di atas pentas menyanyikan lagu-lagu hit terfenomena seperti ‘One Love’, ‘All Rise’, ‘Sorry Seems To Be Hardest Word’ yang dinyanyikan bersama penyanyi legendaris, Elton John dan lain-lain, mengimbau nostalgia zaman-zaman muda remaja dahulu.

Selain itu, Blue juga turut menyanyikan lagu-lagu dari album terbaharu ‘Heart & Soul’ mereka seperti tajuk albumnya sendiri, ‘Dance with Me’, ‘Ultraviolet’, ‘Paradise’ dan banyak lagi dengan jumlah 17 buah lagu kesemuanya yang dipersembahkan

Encik Kesavan Purusotman yang mesra dengan nama KC, Pengarah Urusan Happymoon turut kongsi, “Kami amat berterima kasih kepada Blue kerana sudi menerima pelawaan mengadakan konsert di Malaysia, walaupun mereka pernah beberapa kali datang ke sini, kebanyakan peminat masih teruja untuk melihat mereka beraksi terutamanya apabila mengetahui ada album baharu yang telah dilancarkan.

Kata salah seorang ahli kumpulan Blue, “Peminat di Malaysia merupakan salah satu penonton yang tergempak yang pernah mereka saksikan. Semangat yang ditunjukkan serta nyanyian bersama tanpa henti sangat menakjubkan!”

Walaupun konsert tersebut berdurasi selama 75 minit, terdapat beberapa kejutan bagi mereka yang berpeluang hadir, pelakon popular tanah air, Diana Danielle tampil membuat persembahan pembukaan dengan sorakan yang padu.

Tambah Encik Rohit, “Konsert malam tadi menandakan kejayaan berterusan dengan Happymoon, dan kami sangat gembira dengan kolaborasi yang bernas ini.

“Kami juga tersentuh dengan kesungguhan kesemua ahli kumpulan Blue dalam membuat persembahan, sama seperti nama konsertnya ‘Heart & Soul’ kerana setiap ahli memberikan yang terbaik dan berjaya menghiburkan peminat.”

Encik KC juga berkata, “Happymoon dan Hitman Solutions sedang merancang festival muzik kolaborasi pertama kami yang bakal kami umumkan tidak lama lagi. Oleh itu, nantikan pengumuman kami yang seterusnya.

Check Also

Roh dan Fitrah Bakal Diterjemahkan Menerusi Konsert “Oh Irama Oh Nyawa Kugiran Wak Jeng”

Usah di nilai pada nama yang tampak tidak begitu komersil, tetapi hargailah dan pandanglah pada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *