Saturday , February 4 2023

Tontoni aksi pemain Malaysia, Junior Eldstal dan Dominic Tan di Saingan Thai League 1 di Astro Arena 2

Astro sentiasa menyokong dan membawakan perkembangan terkini atlit negara, di mana dua orang pemain tempatan, Junior Eldstal yang bersama Chonburi FC dan Dominic Tan pula bersama Police Tero FC kini sedang beraksi di saingan Thai League 1.Perlawanan dari dua kelab ini akan disiarkan secara langsung di Astro Arena saluran 802 bermula 1Oktober 2021. Selain itu, beberapa perlawanan membabitkan dua pasukan ini di saingan Thai FA Cup dan League Cup turut akan disiarkan.Junior yang juga tonggak kacukan Malaysia-Sweden turut meluahkan rasa terujanya dan gembira dengan perkhabaran berita ini.

“Saya sentiasa bersemangat bersama kelab yang sememangnya besar dalam saingan Thai League ini dan sudah tentu akan melakukan yang terbaik jika diberi peluang beraksi dalam setiap perlawanan lebih-lebih lagi untuk tontonan rakyat Malaysia yang melihatnya nanti.” Sementara itu, bekas ketua pasukan Skuad B-23 tahun negara, Dominic Tan juga turut menganggap berita ini sebagai pencetus semangatnya untuk beraksi dengan lebih baik.

Ini adalah musim ketiga saya bersama kelab ini dan liga disini sangat kompetitif serta mencabar untukmengharungi saingan yang masih panjang. Berita ini telah melonjakkan lagi semangat saya untuk membuktikan kemampuan saya dihadapan peminat yang menonton di Malaysia nanti.Pemain pertahanan ini bermula sebagai pemain pinjaman dari JDT selama satu musim di Police Tero FC sebelum menyertainya secara tetap pada musim lalu.Perlawanan-perlawanan ini nanti akan disiarkan di saluran baru Astro Arena 2 di mana pelbagai variasi sukan antarabangsa dengan rasa tempatan dalam Bahasa Malaysia akan disajikan dengan format baru yang lebih segar buat generasi muda. Semua pelanggan Astro boleh menikmati Astro Arena 2 dalam pakej Pek Famili.

Saksikan perlawanan pertama yang akan disiarkan pada 1 Oktober ini, Chonburi FC menentang Singha Chiangrai United jam 7.00mlm, sementara Nongbua Pitcaya FC bertemu Police Tero FC pada 2 Oktober jam 8.00mlm (waktu Malaysia)

Check Also

HERO GUSTI PRO MEMAKAI TENGKOLOK MALAYSIA BAWA BEKAS SUPERSTAR WWE DI MALAYSIA!

Meriahkan perayaan anda dengan ‘body-slams’ dan ‘back-breaker’ pada Disember ini apabila gusti APAC menandakan kebangkitan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *