Zed Zaidi Kini Bergelar Ayah, Isteri Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

Berita gembira yang MD baru saja sebentar tadi, pelakon Zed Zaidi, 31, kini telah pun bergelar bapa selepas isterinya, Natalia Natasya atau Nelly, selamat melahirkan bayi sulung mereka secara pembedahan kira-kira jam 9.30 pagi tadi, di Pusat Perubatan Tropicana (TMC), Kuala Lumpur.

Berikut sepotong mesej yang dikirimkan sendiri Zed kepada MD,

anak zedzaidi, ryan Ziqry sudah dilahirkan jam 9.30 pagi tadi seberat 4.32kg is baby boy! Yey!- zedzaidi

“Alhamdulillah, semuanya selamat. Saya bersyukur dan gembira. Saya turut sama masuk ke bilik bedah dan memengang tangan isteri memberi semangat padanya. Tetapi doktor memberitahu bayi terlalu besar, oleh sebab tu pembedahan terpaksa dijalankan.

“Bayi kami sihat. Isteri juga dalam keadaan sihat. Saya baru saja mengazankan bayi kami tadi”, katanya dengan nada teruja dan ceria saat dihubungi MD sebentar tadi.

Ditanya mengenai pilihan nama cahaya matanya itu, Zed secara ringkas menjawab,

“Nama tu sebenarnya memang pilihan saya dan isteri. Ziqry tu ertinya zikir dan Ryan tu sebab nak nampak sedap bunyinya bila disebut dengan nama saya sekali, Ryan Ziqry Rozaidi. Abang saya boleh melawak tadi, katanya kenapa tak letak nama Ryan Giggs,”

Tambah Zed lagi, isterinya akan menjalani proses berpantang di rumah ibu mertuanya yang terletak di Taman Tun.

Tahniah MD ucapkan kepada Zed Zaidi dan isteri. Tentu bayi pasangan ini comel macam ibunya dan kacak bergaya seperti ayahnya 🙂

*credit mD

Check Also

TIPS: Lokasi Bulan Madu Dan Romantik Di Korea

Mungkin ramai sudah tahu, Pulau Jeju dan Pulau Nami merupakan destinasi menarik untuk di kunjugi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *