Friday , March 5 2021

Suatu Malam Kubur Berasap Bakal “BERASAP” di panggung pada 22 Disember ini..

“Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu”. Begitulahperumpamaan yang molek sekali diberikan kepada Angah, Along, Azrul, Wira dan Faiz dimana merekadilahirkan daripada rancangan realiti televisyen popular Raja Lawak dan akhirnya mendapat tawaranuntuk berlakon filem.

Kelima-lima mereka berjaya menambat hati pengarah baru, Ernie Chen untuk berlakon di dalam filempertama beliau, “Suatu Malam Kubur Berasap”, filem yang bergenrekan seram komedi dan akanditayangkan kepada orang ramai pada 22 Disember 2011. Bekas peserta Raja Lawak; Angah, Alongdan Azrul sudah lama menempa nama mereka di dunia hiburan dan sering kali menjadi rebutan ramaipengarah sejak mereka mengakhiri rancangan tersebut.

Tetapi bagi pendatang baru, Wira dan Faiz Raja Lawak, filem Suatu Malam Kubur Berasap adalah filempertama bagi mereka dan mereka berasa sungguh teruja dengan filem ini. Menurut Wira, filem SuatuMalam Kubur Berasap adalah sebagai batu loncatan baginya dan berharap melalui filem ini orang ramaidapat mengetahui dia bukan hanya boleh melawak, tetapi juga mempunyai bakat berlakon.Filem Suatu Malam Kubur Berasap juga membariskan pelakon seperti Zac Diamond, Ruminah Sidek,Zami Ismail, Accapan dan pendatang baru Nurul Ain Nordin. Bagi peminat Arwah Pak Zami Ismail ataulebih dikenali sebagai Pak Uda patut menonton filem ini kerana filem Suatu Malam Berasap adalah karyaterakhir beliau.

Saksikan filem ini pada 22 Disember ini di semua panggung seluruh negara..JOM TONTON!!!!

 

[nggallery id=31]

Check Also

“Lipsmate keluaran UFORA rasa seperti tidak memakai lipstik” – Kilafairy

Satu lagi catatan sejarah terpahat dalam karier penyanyi dan pelakon Kilafairy apabila menjalinkan kerjasama dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!