Thursday , February 9 2023

9 Bintang Bawa Watak Pelajar Sekolah Dalam ASRAMA-RA ALLSTARS

IMG_1652

Revolution Stage bakal mementaskan sebuah teater yang bertajuk Asrama-RA All-Stars dengan membawakan 9 artis yang dikenali sebagai teraju utama.

Teater ASRAMARA pernah dipentaskan di Menara MARA pada Oktober 2013 yang lalu dilakonkan oleh peserta-peserta First Time Workshop anjuran Revolution Stage. Walaupun pernah dipentaskan, pengarah teater ASRAMARA, Khairunazwan Rodzy berhasrat mementaskan semula teater ini dengan mempertaruhkan artis-artis dikenali. Kerana itu pementasan kali ini dinamakan ASRAMA-RA All-Stars. Pelakon-pelakon yang terlibat ialah Sharifah Amani, Siti Saleha, Dira Abu Zahar, Amerul Affendi, Nadiya Nisaa, Sherry Al-Hadad, Fynn Jamal, Intan Nor Saina dan Tuan Faisal dari Projek Disko Baldi.

Poster-Ramai-A4 (2)

Menurut Khairunazwan “penonton yang selalu mengikuti perkembangan Revolution Stage pasti tahu akan identiti Revolution Stage yang sentiasa mengetengahkan bakat baru dalam setiap pementasan. Namun kali ini kami ingin mengembangkan budaya menonton teater kepada khalayak ramai. Jadi, artis-artis dikenali diambil sebagai peneraju utama pementasan kali ini”. Walaubagainamanapun, beliau menekankan bahawa pemilihan artis-artis dikenali ini bukan berdasarkan populariti semata-mata. Contohnya, Sharifah Amani, Amerul Affendi,  Dira Abu Zahar dan Nadiya Nisaa bukanlah nama baru dalam bidang lakonan. Sherry Al-Hadad yang sedang meningkat naik sudah mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang teater. Seperti Sherry, Tuan Faisal juga mempunyai kredibiliti dalam pementasan teater dengan kejayaan Projek Disko Baldi. Pemilihan Fynn Jamal pula adalah berdasarkan watak yang dirasakan sebagai sangat sesuai dibawakan oleh beliau, seperti mana Intan Nor Saina yang sebelum ini terlibat dalam pementasan teater muzikal SudirMania. Siti Saleha pula dipilih untuk memperkenalkan beliau dalam industri teater. Pementasan ini bakal menjadi pementasan teater kedua beliau.

ASRAMA-RA All-Stars akan dipentaskan di Pentas 1, KLPAC pada 16 hingga 19 Oktober 2014. Pementasan akan berlangsung pada pukul 8.30 malam pada 16 hingga 19 Oktober dan pada pukul 3 petang pada 18 dan 19 Oktober.

Tiket berharga RM 40, RM 45 (early bird) dan RM50. Untuk maklumat lanjut, sila klik laman Facebook dan Twitter Revolution Stage. Manakala untuk tempahan dan pembelian tiket, sila hubungi Nik Chip Afiq di talian 0107603101.

Check Also

“Kehilangan”: Sudah Tiba Masanya Kesedaran Kesihatan Mental Menerusi Muzik Diketengahkan

Jerry Zakaria atau nama sebenar Mohd Zamhari bin Zakaria hari ini, melancarkan single terbaharunya yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *