Saturday , September 23 2023

Apps Resorts World Genting Dilancarkan

Dengan pelancaran Apps pada tahun 2008, ia telah berubah komunikasi dunia. Pada Resorts World Genting (RWG), ia juga mempunyai sejarah dalam kebangkitan digital yang telah dibuat resort No 1 Top App Bersepadu Resort di Malaysia.

Pada suku pertama 2012, RWG melancarkan IOS App diikuti oleh Android App dengan kejayaan membanggakan. Dalam masa hari pelancaran, kami No 1 Apps Perjalanan di Malaysia dan Singapura untuk IOS, dan Top 10 Apps Perjalanan di Malaysia untuk Android, masing-masing. Apabila Windows 8 App dilancarkan pada Disember, RWG adalah salah satu daripada rakan-rakan. Sehingga hari ini, RWG App mempunyai lebih 100,000 muat turun dalam masa kurang daripada setahun.

Berbeza Apps lain, RWG App membolehkan ahli WorldCard untuk memeriksa mata mereka dan membuat tempahan bilik melalui iHoliday. Selain itu, App RWG juga mempunyai Hotel, Rancangan dan Peristiwa, Makanan dan Minuman, Sorotan, ‘Cara ke Sana’, Sosial, Theme Park dan menu Perancang saya.

Dalam media formal dan blogger sesi teh, Naib Presiden Eksekutif, Sim Dato ‘Kevin bersama-sama dengan Naib Presiden Kanan E-Perkhidmatan, Encik Thomas Ng dan Naib Presiden Pemasaran, Encik Chow Wei Heng, Resorts World Genting dikongsi yang perjalanan digital organisasi.

Dalam ucapannya, Dato ‘Sim Kevin, kata Naib Presiden Eksekutif Genting Malaysia Berhad, Resorts World Genting mempunyai 20 lebih juta pelawat setiap tahun dan 3 juta ahli WorldCard. Dengan kebangkitan orang yang menggunakan alat dalam talian untuk berkomunikasi, membeli dan berkongsi maklumat, kita telah mendapati ia bermanfaat dalam melabur dalam pemasaran digital. ‘

Beliau berkata, bahawa sejak syarikat mempunyai laman webnya dilancarkan pada tahun 1997, syarikat itu telah tidak berhenti memperkenalkan produk yang menggunakan teknologi. Ia laman web misalnya, mendapat lebih 66 juta tontonan halaman dan mempunyai 3.6 juta pelawat unik pada tahun 2012. Syarikat itu juga telah mencipta check-in sistem e-kiosk dan mempunyai sendiri sokongan IT yang mampu untuk mengekalkan sistem keseluruhan tempahan hotel yang menyajikan lebih 10,000 bilik di Resort. Ia juga mempunyai sistem kad kesetiaan sendiri yang mempunyai lebih seribu peruncit dalam program penebusan.

Pada tahun 2010, tempahan webnya, iaitu iHoliday dilancarkan dengan kemudahan shopping cart untuk pelanggan untuk membuat tempahan di masa lapang mereka.

Hari ini, dengan alat baru ini, iaitu App RWG, pelanggan boleh memuat turun RWG App ke dalam telefon bimbit mereka dan tablet untuk mendapatkan disambungkan ke RWG dunia serta-merta. Pelanggan yang ahli boleh log masuk dan pergi terus ‘MyAccount’ untuk memeriksa mata ganjaran mereka, tarikh luput dan maklumat lain yang berkaitan semua dalam satu pandangan disatukan.

Pengguna lain yang hanya mahu untuk bersiar-siar di App RWG juga boleh belajar kejadian di Resort. Salah satu kemuncak RWG App adalah ‘Perancang saya’. Mereka yang tidak pernah ke Resort boleh melawat menu ini untuk mengetahui bagaimana untuk merancang masa mereka di Taman Tema. Bagi mereka yang sedang mencari untuk keseronokan terdapat juga Pelbagai Rancangan Menarik atau bagi golongan muda di hati, Meneroka dan Pelan Parti.

‘Dengan semua maklumat ini menarik di App RWG, perkara seterusnya yang anda mahu lakukan adalah untuk segera membuat tempahan. Ini boleh anda lakukan dengan menggunakan kad kredit. Menjelang separuh 2 2013, ahli-ahli juga boleh membuat tempahan menggunakan Mata Ganjaran Genting mereka ‘, kata Thomas Ng, Naib Presiden Kanan E-perkhidmatan.

Thomas menambah bahawa RWG App adalah satu contoh yang jelas penentuan syarikat untuk melabur dalam teknologi yang membantu melebihi jangkaan pelanggan. Dengan RWG aplikasi mudah alih, ia membolehkan tahap sepenuhnya baru kelajuan dan kemudahan untuk pelanggan. Ia akan mengambil jenama satu langkah ke hadapan dalam membezakan jenama di seluruh negara dengan lebih ramai pelanggan kini bergantung pada peranti mudah alih mereka berbanding sebelum ini.

Seperti trend, Chow Wei Heng, Naib Presiden Pemasaran berkata, ‘Tidak seperti yesteryears, mendekati pelanggan telah berubah dengan ketara. Atas saluran Tempahan kami adalah tempahan dalam talian melalui laman web dan ia juga di mana kita melihat diri kita tertinggi dalam pendedahan dalam segi mempromosikan produk kami. Pelanggan bercakap kepada kami melalui laman Facebook kami, Twitter dan blog dan berkongsi dengan kami pendapat mereka tentang kita. Kami juga mempunyai ejen pelancongan dalam talian sebagai rakan kongsi perniagaan kami dan kumpulan membeli laman web seperti MyDeal dan Groupon. Walau bagaimanapun, dengan trend semasa App baru,, ia memberikan kita satu lagi platform untuk mempromosikan produk kami. ‘

Bergerak ke bawah jalan media sosial dan teknologi, Chow menjamin pengguna App bahawa mereka boleh menikmati lebih banyak promosi. Terdapat juga rancangan untuk pergi tanpa kertas baucar dan penebusan menggunakan saluran ini. Beliau menambah bahawa pengguna boleh melihat pandangan segar RWG App setiap April untuk menandakan ulang tahun pelancaran App mudah alih. Chow berkata, beliau yakin dengan saluran ini mensasarkan sekurang-kurangnya 200,000 download RWG App akhir menjelang 2013.

Check Also

ALBUM DELUXE SITISM DATO’ SRI SITI NURHALIZA

Selepas melancarkan album Sitism yang memuatkan 8 buah lagu pada bulan Jun lalu, kini penyanyi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *