Wednesday , December 1 2021

Bapa pelakon Nyna Harizal buat ugutan jenayah senjata api

Kisah perkahwinan direstui keluarga pada mulanya, kini kucar-kacir akibat masalah kewangan.Namun, apa yang ingin dikongsikan di sini adalah kisah realiti melibatkan pelakon sedang meningkat naik, Nyna Harizal.Selebriti berkenaan yang baru sahaja mendirikan rumah tangga beberapa bulan lalu atas dasar cinta, hidup bahagia dengan suaminya yang merupakan seorang ahli perniagaan.

Disangka panas sampai ke petang, kiranya hujan tengah hari. Difahamkan, bapa artis wanita itu yang merupakan seorang pesara tentera kini tidak merestui perkahwinan mereka disebabkan faktor kewangan.Lebih parah, pada malam 1 November lalu, Mejar (B) Harizal Hashim telah ‘menculik’ anaknya ketika dia berada di set penggambaran satu drama di Shah Alam, Selangor.

Si bapa yang berlagak seolah-olah seorang gangster bertindak mengacukan sepucuk pistol ke arah perut pengawal peribadi Nyna sambil memberi amaran akan melepaskan tembakan jika dia dihalang mengambil anaknya.Perbuatan itu adalah salah dari segi undang-undang dan boleh disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana ugutan jenayah dan Seksyen 8 Akta Senjata Api.Turut serta bersama si bapa datang ke set penggambaran itu ialah isteri dan anak perempuannya. Si ibu, masuk ke set penggambaran lalu menarik Nyna masuk ke kereta sebelum membawanya pergi.

Justeru, suami Nyna telah membuat laporan polis berhubung kejadian dan meminta pihak polis menyelamatkan isterinya yang dilarikan secara paksa.Beliau turut mendakwa, itu adalah perbuatan jenayah yang bermotif untuk memeras ugut mereka suami isteri bagi mendapatkan wang.

 

Check Also

TikTok Memperkenalkan Artis TikTok Pertama, Fatia, yang Kelahiran Malaysia!

TikTok, destinasi utama untuk video pendek mudah alih, telah melebarkan sayap dalam industri muzik dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *