Thursday , February 2 2023

Filem Musyrik Menjengah Di Pawagam Pada 7 Julai 2022

Sinopsis:

Aril mempunyai sikap panas baran, terutama ketika perniagaannya ditimpa masalah berpunca daripada orang kepercayaannya. Rumah tangga Aril mula menjadi porak peranda sehingga mampu bertindak di luar kawalan apabila ada sesuatu mendampinginya. Masalah Aril mempunyai kaitan dengan kisah slam dalam mengamalkan perbuatan syirik.

Filem: Musyrik – Api Neraka Menantimu!

Pengarah: Arjin Uppal

Penerbit: S Baldev

Genre: Seram

Tarikh tayangan: 7 Julai 2022

Pelakon: Aeril Zafrel, Ashraf Muslim, Ruhainies, Aishah Ilias, Arwan Umar, Qaseh Shuhada

Rating :3.5/5

Review

Tidak dinafikan filem-filem yang berunsur genre seram memang sentiasa menjadi pilihan penonton-penonton di Malaysia.Di tambah pula dengan pembukaan semula pawagam pada April 2022 selepas era pandemik Covid-19 berakhir.

Filem Musyrik ini mempunyai kekuatan yang berbeza dengan filem-filem seram yang lain sebelum ini dari aegis mesej serta pengajaran.Di antara mesej yang paling ketara adalah jangan memilih jalan yang sesat dan menyekutukan Allah.Kita juga menjauhu sifat hasad dengki kerana ia merupakan sifat iblis dan syaitan.

Penonton bakal disajikan dengan pelbagai aksi seram serta andaian yang bakal bermain di minda.Terdapat juga beberapa persoalan yang belum terungkai serta tergantung yang memerlukan para penonton mencari jawapannya sendiri.

Check Also

Maksim pentaskan persembahan piano solo sempena jelajah The COLLECTION di Kuala Lumpur

Pemain piano terkenal, Maksim Mrvica bakal mengadakan persembahan solo di ibu kota buat satu malam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *