Thursday , February 2 2023

mApp Multimedia Sdn Bhd Bakal Bangunkan APP Dalam Platform WeChat

 

IMG_0321

mApp Multimedia Sdn Bhd, pemaju aplikasi tempatan, secara rasminya menandatangani satu Memorandum Persefahaman (MOU) dengan syarikat perkhidmatan e-dagang gergasi China iaitu Hang Zhou Yuker Web Technologies Co Ltd, untuk pembangunan aplikasi mikro WeChat, di Swiss Garden Hotel & Residences di Kuala Lumpur,baru baru ini. Mewakili mApp Multimedia adalah Pengarah Urusannya Encik Millan Lee, manakala Hang Zhou Yuker Web Technologies diwakili oleh Pengarah Operasi, Encik Jeff Lee Jun Qi. Memerhatikan prosiding telah Encik Wang Gang, Pengarah Teknikal dari ZhongKe Net.

mApp Multimedia bakal membangunkan aplikasi mikro yang sangat menarik dan interaktif dalam platform WeChat itu. WeChat, yang pada asalnya sebagai dikenali sebagai “Weixin”, satu projek di Tencent Guangzhou Research dan Project Center di China sejak Oktober 2010, telah dicipta oleh Xiaolong Zhang, dan dinamakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Tencent, Ma Huateng. Ia telah dijenamakan semula pada bulan April 2012 sebagai WeChat untuk pasaran antarabangsa dan kini platform aplikasi mesej sosial kedua tertinggi di dunia dengan lebih 330 juta pengguna aktif bulanan.

IMG_0325

mApp Multimedia dijangka membantu pelanggan memanfaatkan komuniti yang besar ini dengan membina aplikasi mikro dinamik dan amat berkesan serta sangat bermanfaat untuk pengguna platform mesej sosial. The mApp penyelesaian aplikasi mikro juga akan membolehkan peruncit Malaysia dan entiti korporat mencapai pulangan jualan yang lebih baik atau pemasaran dan penjenamaan jangkauan yang lebih tinggi melalui platform mesej sosial WeChat. Antara aplikasi interaktif atau ciri-ciri yang boleh dicipta menggunakan mApp penyelesaian aplikasi mikro meliputi perkara-perkara seperti Micro Mall, Group Buy, M-Membership, M-Appointment, 360 Degree Panaromic Visual dan M-Interactive, semua berjalan dalam platform WeChat itu.

Tiga pakej yang berbezayang bakal ditawarkan adalah  VIP1 asas (500MB) berharga RM3000, VIP2 (1GB) berharga RM5000 yang merangkumi Photo Album, 360 Degree Panaromic Visual dan M-Reservation serta VIP3 (2GB) berharga RM8000 yang datang dengan M-Shopping.

 

Check Also

Galaxy Buds2 Pro: Taking Immersive Sound Deeper with Earbuds Built for Comfort

Samsung Electronics’ new Galaxy Buds2 Pro are set to take your everyday listening experiences to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *