Friday , September 22 2023

“Rock Legend 2018” Satukan May dan Prime Domestic

Dua kumpulan rock, Prime Domestic dan May bakal berkolaborasi menerusi siri konsert ‘Rock Legend 2018’ yang akan di adakan di Pintu 2, MAEPS, Serdang pada 5 Mei nanti.

Konsert selama dua jam setengah anjuran Dreamstage ini bakal bermula sekitar jam 8 malam memberikan kelainan kepada peminat rock apatah lagi ianya turut di ‘terjemahkan’ dengan warna serta bunyi yang akan di adaptasikan dengan sistem bunyi yang cukup untuk memecahkan halwa telinga anda selaku penonton.

Disamping lokasi konsert yang luas serta kemudahan tempat letak kereta, peminat juga dijanjikan dengan pelbagai kejutan daripada Prime Domestik yang diterajui oleh ikon-ikon muzik yang berpengalaman seperti Joe (gitar), Aweera (vokalis), Hillary Ang (gitar), Fauzi (bass) dan Ainoll (dram).

Berkolaborasi dengan kumpulan May yang masih lagi bertahan sehingga kini membuktikan bahawa Mus (vokal), Abu (gitar), Yus (bass) dan Man (dram) masih lagi punya peminat. Kemampuan May dengan kelantangan suara vokalisnya Mus menarik peminat menonton persembahan ‘live’ mereka adalah sesuatu yang terbukti.

Untuk menghangatkan lagi pentas “Rock Legend 2018”, Mus akan turut menyampaikan beberapa buah lagu ketika bersama kumpulan Wings. Pihak penganjur iaitu Dreamstage juga mengambil langkah proaktif untuk menggunakan 2 paparan LED gergasi sebagai ‘live feed’ untuk para penonton melihat persembahan di pentas, 6 buah menara sistem bunyi untuk mendapatkan impak yang terbaik dan sistem stereo bunyi keliling versi 5.1 untuk mendapatkan kejelasan butiran bunyi dan ‘ambience’ yang benar benar akan memberi kepuasan kepada telinga yang mendengar.

Semua pelaburan dari pihak penganjur adalah semata mata bertujuan untuk menjadikan “Rock Legend 2018” sebagai sebuah konsert yang boleh diklasifikasikan  ‘epik’  oleh penonton yang hadir.

Sebarang info berkenaan konsert boleh di dapati melalui Facebook zhardreamstage dan Instagram primedomestic .  Bagi menyaksikan konsert “Rock Legend 2018”, peminat boleh dapatkan tiket yang berharga RM120 (rock zone), RM180 (5.1 surround zone) dan RM68 (G zone).

Tiket-tiket boleh dibeli menerusi www.ilassotickets.com , www.dreamstageconcert.com atau hubungi talian 03-21706333 / 017-2630437.

 

 

Check Also

GENDANG PATI, KALI INI DI KUALA LUMPUR!

Ini bukan sembarangan ‘gendang’. ‘Gendang’ yang satu ini auranya sejak dulu dahulu dan sampai bila …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *