Wednesday , November 22 2023

Sinetron Terbaru TV3 ‘Sinar’

Sinar (1)

Sinetron: Sinar (120 episod), Mulai 13 Ogos 2014

Setiap hari Isnin hingga Khamis, 2.00 petang

Pelakon: Ririn Dwi Ariyanti, Chico Jericho, Irwansyah, Arie Dwi Andhika, Celine Evangelista, Fanny Ghassani, Revand Narya.

Sinar terpaksa berhenti sekolah demi pendidikan abangnya, Ferry dan adiknya, Shinta. Sinar mengabadikan hidupnya untuk menanggung keluarganya. Ibunya selalu mengharapkan Sinar akan mendapat jodoh pemuda yang kaya dan boleh membahagiakan anak perempuannya. Harapan Ayu terkabul apabila Sayid, seorang pemuda tampan yang berasal dari keluarga terkemuka dan kaya datang melamar Sinar. Namun kebahagiaan itu tidak lama kerana menerima bantahan daripada keluarga Sayid dan juga campur tangan daripada kakak ipar Sinar, Windy yang dendam dan membenci Sinar.

Muncul pula Galang yang jatuh cinta pada pandangan pertama dengan Sinar. Mereka berdua bercinta dan mahu berkahwin. Galang mula risau kerana keluarganya lebih miskin daripada Sinar. Windy mula merancang untuk menghancurkan hidup Sinar sekali lagi. Akhirnya Sinar dan Galang berkahwin walaupun Ayu tidak menyukai keluarga Galang yang miskin dan juga keluarga Galang yang bersikap materialistik. Hidup Sinar teruji lagi dengan kemunculan Celline, seorang pengusaha kaya yang jatuh cinta kepada Galang. Mampukah rumah tangga Sinar dan Galang bertahan?

Check Also

Tayangan khas magiK adalah versi ‘closed caption’ untuk memudahkan penonton dari komuniti bermasalah pendengaran

Penganjuran tayangan khas atau ‘wayang pacak’ sempena filem magiK diteruskan di empat lagi lokasi terpilih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *