Thursday , February 9 2023

Zahirah Macwilson Dianiayai Sharnaaz Ahmad?

Zahirah Macwilson Dianiayai Sharnaaz Ahmad? | Zahirah MacWilson, pelakon baharu yang masih hijau di dunia lakonan digosipkan telah melarikan diri ke luar negara kerana dikecewakan oleh Sharnaaz Ahmad. Sebenarnya apa yang terjadi antara mereka berdua hanyalah lakonan dalam drama bersiri baharu, “MENCINTAIMU” untuk slot Akasia TV3.

Drama bersiri 24 episod terbitan Global Station Sdn Bhd merupakan arahan oleh Raja Ahmad Alauddin, nukilan skrip oleh Shuhadatul Ain Zakaria bakal mengisi slot Akasia bermula 19 Ogos 2015, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00 malam. Lebih istimewa, episod baharu MENCINTAIMU yang disiarkan seminggu lebih awal menerusi Tonton Premiere bermula 13 Ogos pada setiap hari Selasa hingga Jumaat pukul 7.00 malam boleh dilanggan dengan harga RM3 (setiap episod) dengan tontonan 48 jam.

Mengisahkan tentang perjalanan cinta antara Anissa (Zahirah MacWilson) dan Hisham Dato’ Hanafi (Sharnaaz Ahmad). Anissa seorang yang bercita-cita tinggi dan mahu sambung belajar di universiti. Oleh itu, dia telah bekerja selama dua tahun untuk mengumpul duit. Namun, ibunya, Juhara tidak sokong tindakannya kerana dia lebih suka jika Anissa berkahwin dengan lelaki pilihannya.

Akhirnya, Anissa berjaya memulakan hidup baharu sebagai seorang mahasiswi. Di sana, Anissa menyukai Hisham secara diam-diam. Anissa selalu memerhati Hisham dan mula meluat dengan perangai Hisham yang suka berfoya-foya, melepak, ponteng kelas dan banyak lagi. Perasaan suka terhadap Hisham semakin pudar. Oleh itu, Anissa telah menolak pelawaan Hisham mengajaknya keluar.

Sebenarnya, Hisham telah menyahut cabaran kawan baiknya, Helmi (Niezam Zaidi) untuk mengajak Anissa keluar. Malu dengan penolakan Anissa, Hisham mula merancang sesuatu untuk menyakitkan hati Anissa. Helmi memberi tempoh satu semester kepada Hisham untuk membuatkan Anissa jatuh cinta kepadanya.

Hisham mula berbaik-baik dengan Anissa. Anissa mudah lembut hati dan dia telah memaafkan Hisham yang kelihatan bersungguh-sungguh untuk berubah. Hisham dan Anissa semakin rapat. Hisham mula berubah selepas berkawan rapat dengan Anissa. Dia menjadi serius dalam pelajaran dan semakin rajin ke kelas. Kawan-kawannya sering mengejek Hisham bahawa dia telah terjatuh dalam perangkap Anissa.

Kerana ego, Hisham mengatakan bahawa rancangan tetap diteruskan untuk mengenakan Anissa walaupun dia sebenarnya mula menyukai Anissa. Akhirnya, permainan Hisham telah menyebabkan detik hitam berlaku dalam hidup Anissa.

Anissa dihujani dengan pelbagai dugaan. Dia telah dihalau oleh ibunya dan juga diberhentikan oleh pihak universiti. Anissa membuat keputusan untuk melarikan diri dan sambung belajar di luar negara atas pembiayaan biasiswa sebuah syarikat.

Selepas lima tahun, Anissa pulang ke tanah air. Anissa lebih matang dan lebih teliti dalam membuat keputusan. Hisham pula dibelenggu rasa bersalah selepas Anissa menghilangkan diri. Atas desakan keluarga, Hisham telah bertunang dengan Tengku Asyikin (Sarah Anne). Dia juga telah berubah menjadi seorang yang lebih baik dan bertanggungjawab. Apakah akan terjadi selepas Anissa bertemu dengan Hisham kembali?

Saksikan “Mencintaimu” lakonan Sharnaaz Ahmad dan Zahirah MacWilson menerusi slot Akasia TV3 pada setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 7.00 malam bermula 19 Ogos 2015. Selain itu, anda juga dapat menyaksikan episod baharu “Mencintaimu” seminggu lebih awal di Tonton Premiere, mulai 13 Ogos 2015.

Check Also

“Kehilangan”: Sudah Tiba Masanya Kesedaran Kesihatan Mental Menerusi Muzik Diketengahkan

Jerry Zakaria atau nama sebenar Mohd Zamhari bin Zakaria hari ini, melancarkan single terbaharunya yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *